Hosszú, Milák: a szokásos

Bár többen még alig kezdték el az edzéseket a júliusi kvangdzsui úszó-világbajnokságot követő vakáció után, a FINA világkupa budapesti állomásának első estéjén így is születtek magyar sikerek.

Ch. Gáll András
2019. 10. 05. 7:24
MILÁK Kristóf
Kvangdzsu, 2019. július 26. Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. A versenyző a harmadik idővel bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár többen még alig kezdték el az edzéseket a júliusi kvangdzsui úszó-világbajnokságot követő vakáció után, a FINA világkupa budapesti állomásának első estéjén így is születtek magyar sikerek, jóllehet a világcsúcsok nem forogtak veszélyben.

Szépszámú közönség figyelte a történéseket a Duna Arénában, nyilván sokan ­Shane Tusup és tanítványa, Ilaria Cusinato kedvéért (is) mentek ki az uszodába, és egykori férje és edzője ott is volt, de mivel Cusinato nem került be pénteki száma, a 400 méter gyors döntőjébe, ezért az amerikai izomember a háttérben maradt. pedig, akiről elterjedt, hogy Tusup istállójában folytatja, ott sem volt főszáma, a 200 méter pillangó döntőjében, úgy hírlik, még épphogy elkezdte az edzéseket.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ennyit a világkupa bulváros vonatkozásairól. Ami az érdemi részt illeti, a magyarok közül Hosszú Katinka és (képünkön) győzött, előbbi a 200 méter (2:08.55 perc), utóbbi a 100 méter (51.27 mp) pillangón. Hosszúnak voltak magyar ellenfelei bőven, lett a második, a kvangdzsui világbajnok a negyedik 2:10.92-vel. Milák bődületes hajrával jött fel, mögötte Szabó Szebasztián 52.16-tal ezüstérmes.

Milák ígéretéhez híven minden nap két számot vállal, tegnap a 400 méter gyors volt a másik, ebben 340-nél az élre tört, de végül a litván Danas Rapsys 3:49.09 perces idővel legyőzte, Milák 3:49.80-nal lett második. Mint ahogy ezüstérmet szerzett Telegdy Ádám (200 m hát, 1:58.68), Lobanovszkij Maxim (50 m gyors, 22.18 mp) és kellemes meglepetésre Békési Eszter (200 m mell, 2:27.37 perc), míg Késely Ajna harmadik lett 400 méter gyorson 4:12.30 perces idővel.

„Az olimpián nem fogom tudni bevállalni a 200 méter pillangót, mert ütközik a középfutama a 200 méter vegyes döntőjével, és azért az fontosabb. Így inkább csak a saját örömömre úszom ezt a számot” – mondta Hosszú Katinka. Milák arról beszélt, hogy 400 gyorson most ennyire volt képes, nem akarta teljesen kiúszni magát, mert félórával később jött a 100 méter pillangó, amit meg is nyert.

Logikus...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.