Hová lett a Madrid mágiája?

Bombameglepetés a Bernabéuban: a Premier League-ben a Liverpool után 22 pontnyi távolságból „nyomozó” Manchester City iskolajátékkal 2-1-re győzött a tizenháromszoros BEK/BL-győztes Real Madrid ellen egy olyan meccsen, amelyiken Thibaut Courtois kapus bravúrjai mentették meg Benzemáékat a még súlyosabb vereségtől. A spanyol sajtó szerint oda a Real Madrid mágiája, már nem félnek az ellenfelek a Bernabéuban.

Ch. Gáll András
2020. 02. 27. 10:00
Mendy, Ferland; Walker, Kyle; Mahrez, Rijad
Madrid, 2020. február 26. Ferland Mendy, a Real Madrid játékosa (k) Kyle Walker (b) és Rijad Mahrez, a Manchester City játékosai között a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Real Madrid - Manchester City elsõ mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2020. február 26-án. MTI/AP/Bernat Armangue Fotó: Bernat Armangue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami tavaly ilyenkor az Ajax volt a Real Madridnak, az most a Manchester City lehet. A hollandok a sorozat történetének egyik legnagyobb szenzációját okozva ütötték ki a nyolcaddöntőben a rekordgyőztest, és bár jeléen pillanatban papíron még élnek Zinedine Zidane legényei, túl sok pénzt nem ajánlatos tenni a továbbjutásukra a hazai környezetben elszenvedett 2-1-es vereség után.

A Marca szerint borzalmas tíz perc okozta Benzemáék vesztét a hajrában, amikor előbb De Bruyne beadását Gabriel Jesús fejelte be túlugorva Sergio Ramost (a Marca szerint sem történt szabálytalanság, mert bár a brazil center keze hozzáért a spanyol csapatkapitány hátához, lökésről szó sem volt), majd a csereként beállt buktatásáért – Carvajal volt a bűnös – megítélt büntetőt értékesítette a hirtelenszőke belga, mattolva honfitársát, az amúgy remekül védő Courtois-t. A végén még jogosan kiállították Ramost, ami azt jelenti, hogy a sevillai védő „felzárkózott” Edgar Davids és Zlatan Ibrahimovic mellé, mint a BL történetének legtöbbször piros lappal büntetett játékosa. A „nagy trió” tagjait négyszer-négyszer állították ki eddig, és ami még inkább sokatmondó adat: Ramos pályafutása során 27 (!) alkalommal kapott piros lapot, egyszer még a Sevilla B színeiben, huszonhatszor a Madrid játékosaként.

A barcelonai El Mundo Deportivo természetesen kéjeleg a fővárosi rivális nyomorúságán, és megpendíti, hogy amennyiben vasárnap Messiék nyerik a Bernabéuban az El Clásicót, akkor ezzel lényegében be is fejeződhet a Madrid 2019-2020-as idénye... És még csak februárt írunk...

A Marca borzalmas mérkőzéséről ír, de Benzemára és Sergio Ramosra is ráhúzza a vizes lepedőt. Sőt, még Zidane szakértelmét is megkérdőjelezi, és nem is alaptalanul, hiszen senki sem érti, hogy miért mellőzte dirigensét, Toni Kroost, akit még csereként sem küldött pályára.

Zidane rejtélyes választ adott a meccs után a Kroos mellőzését firtató kérdésre: Toni nagyon fontos játékosa a csapatnak. De vannak más fontos játékosaim is, és ezen az estén őket választottam...

Na, tessék. Pestiesen szólva: erre varrjál gombot!

A Kicker nyitóképe egyébként a meccsről a kispadon értetlenkedő arccal ücsörgő Kroos, a szintén csak a hajrában bevetett Gareth Bale mellett.

Zidane amúgy is meglehetősen furcsán nyilatkozott, mintha más meccset látott volna, mint a világ.

Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mindössze tíz percnyi koncentráció hiányzott ahhoz, hogy győztesen vonuljunk le a pályáról. Hetvenöt percig jól játszottunk, egy párharc különben is 180 percig tart, még semmi sincs veszve. Természetesen fáj a vereség. A pozitívumokat kell nézni, bár tény, hogy egy vereségben kevés a pozitívum. Persze, követtünk el hibákat, de ez része a futballnak. Most Manchesterben kell győznünk, ez a feladat a csapat előtt. És az, hogy vasárnap megnyerjük az El Clásicót. Nagyon számítok a közönség támogatására!

Vissza a Kroos-ügyhöz: a kispadra kényszerített német klasszis a meccs előtt és után is végig egykori bayernes edzőjével, Pep Guardiolával diskurált. Aki ezen az estén történetesen az ellenfelet, a Manchester Cityt dirigálta...

Guardiola visszafogottan értékelte a mérkőzést: Szó sincs arról, hogy eldőlt volna a továbbjutás kérdése. Ha van csapat a Földön, amely képes innen fordítani, akkor az a Real Madrid. Érdekes meccs volt: akkor kaptuk a gólt, amikor a legjobban játszottunk, és akkor szereztük a góljainkat, amikor a Madrid a legjobban játszott, de ilyen a futball. Courtois fantasztikusan védett az ellenfélnél. Nem arról van szó, hogy edzőként jobb lennék Zidane-nál. Ha az ember csapata győz, akkor ő a legjobb, ha pedig veszít, akkor hirtelen kutyaütő lesz belőle? Ez nem így működik.

Az apró részletek döntötték el ezt a mérkőzést. És még valami. a világ egyik legjobb középpályása, és ezt ma este bebizonyította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.