Immár a sokadik bajor gőzhenger

Még csak az első mérkőzések mentek le a nyolcaddöntőben, de a Bayern München máris bejelentkezett a Bajnokok Ligája-tró­feáért. A bajorok kedden Londonban ütötték ki 3-0-ra a Chelsea-t, az idei kiírásban mind a hét meccsüket úgy nyerték meg, hogy legalább két gólt szereztek, és a legutóbbi négy idegenbeli fellépésükön tizenkilencszer találtak be az ellenfelek kapujába! Mi tagadás, félelmetes statisztika.

2020. 02. 26. 19:58
Chelsea FC vs Bayern Munich
Serge Gnabry (jobbra) ellenállhatatlan Londonban Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München még a csoportkörben a Tottenhamet 7-2-re, az Olimpiakosz Pireuszt 3-2-re, a Crvena Zvezdát 6-0-ra intézte el idegenben, ehhez jött most a Chelsea elleni 3-0, az a meccs, amelynek Serge Gnabry volt a főhőse. A 24 éves támadó a Stamford Bridge-en az 51. és az 54. percben is betalált, és egészen hihetetlen, hogy az idei BL-kiírásban hat gólt szerzett Londonban! Ugyanis a Tottenham ellen négyszer volt eredményes.

– Úgy tűnik, London tényleg különleges hely számomra. Sok barátom él itt, akik kijöttek a meccsre, ez megsokszorozta az erőmet. És most önök is láthatták, hogy ez milyen sokat jelent – mosolygott az újságírók gyűrűjében Gnabry, vele kapcsolatban pedig is elsütött egy poént: – Jó, hogy most rugdossa a gólokat Londonban, és nem öt évvel ezelőtt tette, mert akkor valószínűleg most nem lenne velünk – utalt Müller arra, hogy Gnabry akkoriban az Arsenal játékosa volt, de nem zavart sok vizet, és az angolok ötmillió euróért továbbpasszolták a Werder Bremennek. Nos, a játékos jelenleg már nyolcvanmillió eurót ér, és az ára még sokkal feljebb is kúszhat.

– Végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket, de az első félidőben még nem használtuk ki a lehetőségeinket. Fordulás után aztán már igen, azért is, mert sokkal jobb volt a kommunikáció a játékosaink között – nyilatkozta Hans-Dieter Flick vezetőedző. A tréner Gnabry mellett Müllert és a harmadik találatot szerző, az idei kiírásban már tizenegy gólnál járó Robert Lewandowskit is dicsérte, kiemelve utóbbi két gólpasszát. Nagy pech, hogy a lengyel támadó térdsérülést szenvedett, és négy hétre kidőlt a sorból.

Serge Gnabry (jobbra) ellenállhatatlan Londonban
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A Chelsea szurkolói még a kezdés előtt egy BL-serleget ábrázoló transzparenssel bosszantották a németeket, emlékeztetve őket a 2012-es döntőre, amelyet a londoniak éppen a Bayern ellen nyertek meg Münchenben. Ennek a trollkodásnak azonban nagyon rossz vége lett. A BL-ben az eddigi legsúlyosabb hazai vereségét elszenvedő Chelsea vezetőedzője, Frank Lampard nyilatkozatát azzal nyitotta, hogy kőkemény leckét kaptak, és elismerte, hogy csapata jelenleg nincs azon a szinten, mint a Bayern. Lampard kimondta, hogy a visszavágón is csak a tisztes helytállás lehet a céljuk, inkább arra kell koncentrálniuk, hogy a Premier League-ben az első négyben végezzenek, és majd a nyáron megkezdhetik a csapatépítést. És ez a szöveg bizony most tényleg nem az ellenfél elaltatása.

A másik keddi találkozón a Barcelona 1-1-es döntetlent ért el a Napoli vendégeként, de a katalánoknak a számukra kedvező eredmény ellenére is ébernek kell lenniük. Az olaszok védelme a Barca nyomasztó mezőnyfölénye dacára – egy megingástól eltekintve – jól állt a lábán, és Dries Mertensék egy gólt a Nou Campban is találhatnak. A katalánokat az is nyomaszthatja, hogy a visszavágót a sárga lapjai miatt eltiltott Sergio Busquets és a most kiállított Arturo Vidal nélkül kell lejátszaniuk, sőt Gerard Piquét is le kellett cserélni sérülés miatt. Veszélyben a játéka a vasárnapi El Clásicón, és a március 18-i visszavágón is.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések: Chelsea–Bayern München 0-3, Napoli–Barcelona 1-1. A tegnapi találkozók lapzárta után értek véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.