„Ronaldo és Neymar már elment, Messi távozását is túléljük”

A La Liga elnöke, Javier Tebas szerint a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságot nem fogja megrázni, ha jövő nyáron távozik legnagyobb sztárja, Lionel Messi.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2020. 11. 18. 16:15
MESSI, Lionel
Barcelona, 2020. május 6. Lionel Messi, a spanyol bajnok FC Barcelona argentin játékosa koronavírus-tesztelésre érkezik a klub Joan Gamper Sportközpontjába, Barcelonában 2020. május 6-án. A felkészülés újrakezdésének elsõ fázisában a futballisták az egészségügyi ellenõrzés kedvezõ eredményei nyomán láthatnak hozzá az egyéni edzésekhez fizioterapeuták felügyelete mellett. MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

augusztus végén jelentette be távozási szándékát a Barcelonánál, majd másfél héttel később közölte, hogy – elkerülendő a jogi vitákat – marad a klubnál, kitölti 2021 nyaráig tartó szerződését, utána pedig szabad lesz, mint a madár.

Egyes vélekedések szerint Messi távozása nemcsak a katalán csapatot viselné meg, hanem mélyütést jelentene a La Liga márka számára is, de a spanyol élvonalt vezető Javier Tebas nem ért egyet ezzel, szerinte készen állnak az argentin zseni búcsújára. A Costa Rica-i származású sportvezető arra hivatkozik, hogy ha és eligazolását túlélte az elitliga, akkor Messi esetében is hasonló lesz a helyzet.

Tebas emellett belerúgott a Manchester Citybe is, amely a hatszoros aranylabdás játékos célállomása lehet.

– Úgy néz ki, csak a Manchester City beszél Messi megszerzéséről a Premier League-ben, de a manchesteriek egyébként sem tartják be a szabályokat. Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt mondja. Nem aggódom túlságosan miattuk, már többször kritizáltam őket, ahogy ez alkalommal is megteszem. Őket nem befolyásolta a koronavírus és a járványhelyzet, ahogy semmi más sem, mert olyan pénzügyi háttérrel rendelkeznek, amellyel nem lehet felvenni a versenyt – vélekedett Javier Tebas.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.