Jubilál a Király, de elúszik a bajnokság

Hiába rúgta be 700. gólját napjaink legjobb labdarúgója, ha 2-2 lett az Atlético Madrid elleni rangadó.

Ch. Gáll András
Forrás: As, Marca2020. 07. 01. 7:11
null
Forrás: atleticomadrid.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jubilál a Király, Lionel Messi, de keserű ez a jubileum, mert hiába rúgta be 700. gólját napjaink legjobb labdarúgója, ha 2-2 lett az Atlético Madrid elleni rangadó a La Liga 33. fordulójában.

Három tizenegyes – ebből az egyiket elképesztő módon kétszer rúgatta a VAR-szobában dirigáló Mateu Lahoz ítélete után Hernández Hernández játékvezető – borzolta a kedélyeket, amelyek közül nagy valószínűséggel mindhárom jogos volt, no de az első büntető újrarúgatása… Ezzel csak táptalajt kapnak a Katalóniából csőstül érkező összeesküvés-elméletek, miszerint ez a bajnokság már le van játszva, csak át kell adni a az aranyérmeket a „szövetség csapatának”, a Real Madridnak.

Josep María Bartomeu, a Barça sokat támadott elnöke nem volt ott a Camp Nouban, mert helyette Valenciába utazott, a kosárlabda-bajnokság döntőjére, abban a reményben, hogy végre sütkérezhet a reflektorfényben, és átadhatja Hanga Ádáméknak a trófeát. Ebből azonban nem lett semmi, mert a Baskonia 69-67-re legyőzte a Barcelonát.

A Barça – mármint a futballcsapat – nagyon igyekezett, fölényben is játszott, de csikorgott a gépezet, ahogy az egész bajnokságban. Mégis Messi jobb oldali szöglete után sikerült megszerezni a vezetést, mert a laposan belőtt labdába Diego Costa olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy a sarkáról a hálóba perdült a labda. Ha nem a saját kapujába rúgja, akkor zseniális sarkazásos gól, de így…

Az egyenlítés tizenegyesből érkezett három perccel később. Vidal felrúgta Carrascót, Diego Costa kérte el a labdát – talán, hogy helyrehozza hibáját –, de a lövést Ter Stegen, a világ jelenleg legjobb kapusa bravúrosan kivédte. Hernández Hernández azonban téglalapot rajzolt az ujjával, mutatván, hogy valamit visszanéznek a VAR-szobában. És sikerült kitalálni, hogy a német kapus egy centivel a gólvonal előtt állt, onnan rugaszkodott el, ami ugye szabálytalan. Megismételték a rúgást, Diego Costának a társai már azt sem engedték, hogy a labda közelébe menjen, Saúl Ñíguez állt oda, és ő már nem hibázott.

Saúl egy tizenegyesgólja Fotó: Atleticomadrid.com

Aztán a Barcelona is kapott egy tizenegyest, ez is jogos volt, mert Felipe buktatta Semedót. Ezt Messi remek panenkával értékesítette. Ez volt pályafutása 700. hivatalos gólja, ebből 630-at klubcsapatában szerzett, hetvenet az argentin válogatottban.

Ám ez sem volt elég a győzelemhez, mert a 62. percben Semedo és Carrasco lába egy picit összeért, az Atlético játékosa elesett, és Hernández újból tizenegyest ítélt. Ter Stegen kitalálta az irányt, már-már megfogta Saúl Ñíguez lövését, de a labda valahogy bevánszorgott a mezéről a bal sarokba.

2-2, újabb döntetlen, hiába jubilál a Király 700. gólja után. Immár úgy vezet egy ponttal a Real Madrid, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, csütörtök este tízkor fogadja az Estadio Alfredo Di Stéfanóban a Getafét.

A forduló szenzációja: a Celta, amely előzőleg pontot rabolt a Barcelonától, egy ötöst kapott Mallorca szigetén.

La Liga, 33. forduló: Mallorca–Celta Vigo 5-1, Leganés–Sevilla 0-3, Barcelona–Atlético Madrid 2-2. Az élcsoport: 1. Real Madrid 71 pont (32 meccsből), 2. Barcelona 70, 3. Atlético 59, 4. Sevilla 57.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.