A BL-döntő hőse máris nyilvános bocsánatkérésre szorult

Tegnap este a Chelsea nyerte meg az angol klubok portói házidöntőjét a Bajnokok Ligájában. A Manchester City elleni 1-0-s siker kovácsa Kai Havertz volt, aki a mindent eldöntő gólt szerezte. Arról kérdezték a németet, hogy ezzel a találattal visszafizette-e a nyolcvanmillió eurós vételárát, és Havertz a válasza miatt máris bocsánatot kért.

Magyar Nemzet
2021. 05. 30. 6:58
null
Porto, 2021. május 29. A gólszerzõ Kai Hvertz (b) és Timo Werner, a Chelsea játékosai a trófeával, miután 1-0-ra gyõztek a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én. MTI/EPA/Getty pool/David Ramos Fotó: David Ramos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őszintén szólva, lesz.rom, hiszen megnyertük a kib...ott Bajnokok Ligáját! – felelte Kai Havertz az említett kérdésre, a szavak miatt pedig a riporter egyből elnézést kért a nézőkhöz fordulva. Ami a szívén, az a száján, mondhatjuk a 21 éves német támadó válaszára, s egy hasonló ünneplés hevében ez talán bele is fér, de néhány órával később Havertz azért igyekezett mérsékelni az örömittas szavait.

„Bocsánat a káromkodásért” – ezzel az üzenettel osztotta meg Havertz a hivatalos Twitter-oldalán a felvételt, amelyen az interjú hallható. A rövid értékelésben egyébként láthatóan kereste a szavakat az idényben sokszor kritizált játékos, akinek hatalmas súly gördülhetett le a válláról a BL-sikerrel, amelyben a győztes góljával főszerepet vállalt a Manchester City ellen.

Havertz tavaly nyáron sajtóhírek szerint nyolcvanmillió euróért igazolt a Leverkusentől a Chelsea-hez, s ezzel a londoni klub valaha volt legdrágább igazolása lett Kepa Arrizabalagával holtversenyben a Transfermarkt kimutatása szerint. Ennek ellenére sokáig kereste önmagát Angliában, jellemző, hogy a tegnapi volt az első gólja a Bajnokok Ligájában. Jobbkor nem is szerezhette volna!

– Nem is tudom, mit mondjak. Sokat vártam az első BL-gólomra, de összejött végre. Szeretném megköszönni a családomnak, a szüleimnek, a testvéreimnek, a barátnőmnek. Tizenöt éven keresztül dolgoztam ezért, elmondhatatlanul örülök – tette hozzá Havertz a döntő után.

Egyébként legutóbb egy másik német válogatott labdarúgó, volt az, aki az első BL-gólját éppen a fináléban szerezte, még 2013-ban a Dortmund játékosaként, de neki akkor csak ezüstérem került a nyakába a Bayern München elleni vereség után. Ahogy most is, hiszen Gündogan ezúttal a Manchester City vert seregének volt a tagja.

– Fantasztikus a hozzáállása, óriási sztár lesz belőle, sőt, már most is az – jelentette ki Havertzről a Chelsea csapatkapitánya, César Azpilicueta, akinek különösen sokat jelenthetett a BL-győzelem, hiszen ő 2012 nyarán igazolt a londoniakhoz, így épp lemaradt a klub előző aranyérméről a sorozatban. – 2012-ben érkeztem a Chelsea-hez, a BL-győzelem után, és természetesen szerettem volna én is átélni ezt. Most sikerült. Itt van a családom is, így ez igazán emlékezetes pillanat számomra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.