Kalmár Zsolt a szlovák bajnokság negyedik legértékesebb játékosa

A szlovák élvonalban szereplő futballisták piaci értéke alapján összeállított rangsorban találkozhatunk a Dunaszerdahelyi DAC magyar válogatott középpályásával. Kalmár Zsolt a negyedik legértékesebb labdarúgó a Fortuna Ligában.

Forrás: NSO2020. 08. 09. 10:28
null
Kalmár Zsolt alapember a DAC-ban Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Transfermarkt portál néhány napja frissítette az adatokat a jövő szombaton induló Fortuna Ligáról. A Slovan és a DAC kiemelkedik a mezőnyből: a pozsonyi csapat játékosainak becsült összértéke 13,63 millió euró, a dunaszerdahelyieké 9,35 millió, az utánuk következő Trenčíné 6,55 millió. Az előző idényben a második helyen záró zsolnaiak összértéke 5,1 millió euró.

A Fortuna Liga legértékesebb játékosa a Trencsénben futballozó, 21 éves ghánai Osman Bukari, az ő piaci értékét 1,1 millió euróra taksálja a portál. Őt egészen a 22. helyig tizenöt Slovan- és hat DAC-játékos követi. A negyedik helyet holtversenyben két dunaszerdahelyi játékos, Kalmár Zsolt és Andrija Balić foglalja el. Érdekes a magyar játékos piaci értékének alakulása: 2014 nyarán került a Leipzigbe, akkor 800 ezer euró volt az értéke. Mivel a következő években nem játszott rendszeresen, 2017-ben, amikor kölcsönbe érkezett a DAC-ba, félmillióra taksálta őt a Transfermarkt. Dunaszerdahelyen rendszeresen szerepelt, a csapat legjobbjai közé tartozott, visszakerült a válogatottba, és 2019 végén megduplázódott, egymillió euróra nőtt az értéke. Jelenlegi mutatója 900 ezer euró.

Kalmár Zsolt alapember a DAC-ban
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

A Dunaszerdahelyen játszó másik két magyar játékos, Vida Máté és értéke 700 ezer, illetve 400 ezer euró. Érdekesség, hogy a 2016 és 2020 között a DAC-ban szereplő Vida Kristopher 2019 végén volt a legértékesebb (700 ezer euró), míg most, a lengyel Piast Gliwice játékosaként 550 ezer euróra taksálják.

A pozsonyi Slovanban szereplő Holman Dávid értéke 600 ezer euró, az összesített rangsorban a 11. helyen található.

Érdekesség, hogy a 12 csapatos Fortuna Liga összes játékosának piaci értéke 60,93 millió euró, a szintén 12 csapatos NB I-é 103,85 millió.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.