Kálvária a pályán kívül, dráma a pályán, döntetlen a BL-rajton

Nehezebb volt a vártnál. Görbicz Anita másodpercekkel a vége előtt egyenlített a CSZKA Moszkva otthonában, az ötszörös BL-győztes döntetlennel kezdte az idei sorozatot.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas megpróbáltatásai után kezdte meg az idei BL-szereplését a Győri Audi ETO a moszkvai CSZKA otthonában. A merész terveket dédelgető orosz Bajnokok Ligája-újonc alakulat keretében hét orosz válogatott kézilabdázóval várta Danyi Gábor csapatát.

Mihajlicsenko, Dmitrijeva, Risztovszka és Gorsenyina bombáival riogatott a CSZKA, kezdetben a győriek nem kapták el a fonalat, támadásban Veronica Christiansen villogott, s olykor a 2019-es év legjobb játékosának választott Stine Oftedal is tündökölt. A Ferencvárostól szerződtetett Lukács Viktória is biztatóan mozgott. Az első félidőben a legnagyobb különbség két gól volt a csapatok között, de hamar eltűnt a differencia. 14-14-es döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

 

A folytatásban Amandyne Leynaud nagyon belejött, de sajnos sok mindent elárul a Győr játékáról, hogy a francia olimpiai ezüstérmes, világbajnok kapus volt a legjobb ember. Támadásban akadtak gondok, de a védekezés legalább ennyire aggasztó volt. A meccs utolsó szakaszára, hét perccel a vége előtt három góllal húzott el a CSZKA, Amorim kiállítása miatt emberhátrányban játszott az ETO. Valami hasonló feltámadásban bízott az a maroknyi győri fanatikus, aki elkísérte a kedvenceit az orosz fővárosba, mint az előző szezonban Podgoricában a Buducsnoszt ellen mínusz ötről.

Leynaud halmozta a bravúrokat
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

És elkezdett felzárkózni a Győr: Leyanud halmozta a bravúrokat, Oftedal megrázta magát, Lukács pedig az 57. percben kiegyenlített. Mette-Hansen másfél perccel a vége előtt a vezetést is megszerezhette volna az ETO-nak, de a dán átlövő fölé bombázott. A CSZKA időt kért, Leyanud újabb védést mutatott be, az ellenoldalon Amorim belemenését fújták le. Így az utolsó szó Dmitrijeváé volt, úgy hittük. De volt még egy támadás: Görbicz kapta a szélen, és kiegyenlített.

A sírból hozta vissza az ETO az egy pontot.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló: CSZKA Moszkva–Győri Audi ETO 27-27.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.