Küzdöttek egymásért és Magyarországért, a szívüket kitették a pályára

A férfikézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros győztes Franciaországtól, Gulyás István csapata az ötödik helyen fejezte be a tornát. A mérkőzés után a meccs emberének választott, hatgólos Bánhidi Bence, az irányító Lékai Máté és a szövetségi kapitány, Gulyás István értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 28. 0:02
LKAI Mt
Lékai Máté nagyon csalódott, de büszke a csapatra Fotó: Anne-Christine Poujoulat / POOL Forrás: MTI/EPA/AFP pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a franciák ellen is kimagaslott a mezőnyből. A szegedi beállót arról kérdeztek az M4 Sport stúdiójából, hogy honnan vette elő azt az energiatartalékot a válogatott, amelynek segítségével háromgólos hátrányból egyenlített. – Felnéztünk az eredményjelzőre, láttuk, hogy három volt közte, mindenki elkezdett üvölteni – kezdte az értékelést a 25 éves játékos. – Egymásra néztünk, egymásba kapaszkodtunk, és küzdöttünk. Szereztünk két labdát, és ikszre hoztuk a végét. A hosszabbítás második félideje sajnos nem úgy sikerült, talán el is fáradtunk, de megtettünk mindent, hogy bejussunk a négy közé. Minden csapatból kivenne energiát a meccs végi visszakapaszkodás, de ettől függetlenül minden dicséretet megérdemel a gárda, mert ahogy küzdeni, harcolni tudunk egymásért és Magyarországért, az a jövőre nézve nagyon biztató. A csapatmorál, a csapatmunka, a küzdeni akarás: ezeket kell magunkkal vinnünk. Persze nagyon sok munka van e mögött, nagyon sokat készültünk fizikálisan és mentálisan is. Megérdemelte ez a válogatott, hogy itt van, talán azt is megérdemeltük volna, hogy a négybe jussunk, de majd reméljük, jövőre az Európa-bajnokságon így lesz.

Bánhidi a csapategységet méltatta
Fotó: EPA/Anne-Christine Poujoulat

A veszprémi irányító, remekül kezdett, zseniálisan mozgatta a csapatot, és fontos gólokkal jelentkezett a mérkőzés elején. A hajrára szemlátomást elfáradt, a meccs végén csalódottan értékelt. – Büszke vagyok a csapatra, mindent megtettünk a győzelemért, végig pariban voltunk, a végén is vissza tudtuk hozni döntetlenre. Gratulálok mindenkinek, bízom benne, hogy a következő világversenyen négybe tudunk menni, mert óriási dolog lenne. Megmutattuk, mekkora küzdők vagyunk, szívünket-lelkünket kitettük a pályára az egyenlítésért. – Lékai hozzátette, hogy a Telekom Veszprémmel a Kiel ellen maradt alul a Bajnokok Ligája Final Four-elődöntőjében, és sajnos egy hónapon belül másodszor is elveszített egy hosszabbítást.

Lékai Máté nagyon csalódott, de büszke a csapatra
Fotó: MTI/EPA/AFP

Gulyás István szövetségi kapitány a nyitott védekezésről mondta el a véleményét. – Hátrányban voltunk, labdát kellett szereznünk, valamit lépnünk kellett, hogy próbáljuk őket zavarba hozni. Sikerült, szereztünk két labdát, és visszajöttünk a mérkőzésbe. A hosszabbításban egy-egy elhibázott vagy belőtt ziccer sorsfordító lehet. Hibáztunk hetest, volt egy belemenésünk, egy ellőtt labdánk, ez sajnos nem fér bele az utolsó öt percbe – mondta a kapitány.

A kapitány még nem tud önfeledten örülni a magyar válogatott 5. helyének. – Kicsit most keserű a szánk íze, de remélem, hogy egy-két napon belül elmúlik, és megpróbálunk csak a jóra emlékezni. A vereség ellenére léptünk előre egy lépcsőfokot. Jól kézilabdáztunk, a döntéseink ültek, nüanszokon múlt az egész. Összességében elértük a célunkat, amire büszkék lehetünk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.