Lampard jobban örült a vereségnek, mint a korábbi győzelemnek

Vasárnap este az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság rangadóján a Liverpool magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Chelsea otthonában. Ehhez az is kellett, hogy Frank Lampard csapata emberhátrányba kerüljön az első félidő végén, amiről a londoniak mestere is elmondta a véleményét.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports2020. 09. 21. 7:15
Chelsea FC vs Liverpool FC
epa08684514 Chelsea's manager Frank Lampard reacts during the English Premier League match between Chelsea vs Liverpool in London, Britain, 20 September 2020. EPA/Michael Regan / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Michael Regan / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A góltalan első játékrész hajrájában jött el a mérkőzés kulcspillanata. A kékek támadása után gyors kontrát indított, remek labdát tálalt elé, akit azonban hátulról lebirkózta Andreas Christensen. A játékvezető először sárga lapot mutatott fel a védőnek, de az eset visszanézése után a kiállítás mellett döntött. Ez pedig megpecsételte a Chelsea sorsát, mivel a megfogyatkozott londoniak nem bírtak a liverpooli túlerővel, és elszenvedték idénybeli első vereségüket.

A végeredmény ellenére nem volt elkeseredve a londoniak vezetőedzője. Frank Lampard elsősorban csapata védekezését dicsérte. – Elégedett vagyok, hogy az első félidőben vissza tudtuk szorítani a Liverpool helyzeteinek számát. Voltak jó pillanataink, veszélyes kontratámadásaink, de a piros lap megváltoztatott mindent. Nem fogok panaszkodni, nem tudom biztosan, hogy jogos volt-e a kiállítás vagy sem. Csalódást okoz, hogy nem szereztük meg a három pontot, de sok szempontból boldogabb vagyok, mint amennyire a Brighton elleni győzelem után voltam. Erősebb volt a csapatszellem, sok játékosom besegített a védekezésben. A lényeg, hogy innen hogyan lépünk tovább – vélekedett a Sky Sportsnak a korábbi labdarúgó.

A másik oldalon Jürgen Klopp szuperlatívuszokban beszélt a találkozóról. – Mindkét csapat jól teljesített. Csak a gól hiányzott az első félidőben, de elégedett voltam a játékunkkal, tekintve, hogy a Chelsea kemény ellenfél. A második játékrész a kiállítás miatt teljesen másképp alakult. Mi szép gólokat szereztünk, ők büntetőt lőhettek, de Alisson kivédte, úgyhogy minden rendben volt. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből – tette hozzá a német szakember, majd dicséretekkel halmozta el Fabinhót, akinek Joe Gomez mérkőzés előtti sérülése miatt a középpálya helyett a védelem közepén kellett jól teljesítenie. – Ha Sadio Mané nem lőtt volna két gólt, akkor biztosan Fabinhónak ítéltem volna oda a meccs embere címet!

Sima Juventus-győzelem a nyitányon

Vasárnap este lépett először pályára Andrea Pirlo irányítása alatt a Serie A címvédője. A Juventus nem kérdezett sokat, három góllal küldte haza a Sampdoriát. Dejan Kulusevski első félidei találata után a második játékrészben Leonardo Bonucci és révén növelték tovább az előnyüket a Zebrák.

Gól nélküli döntetlennel kezdett a Real Madrid

Első fordulós mérkőzésük elhalasztása miatt a spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójában mutatkozott be a madridi sztárcsapat. Hiába játszott végig mezőnyfölényben a Real Sociedad vendégeként, gólt nem tudott szerezni, sőt nagyobb helyzete a vendéglátójuknak akadt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.