Legyőztük a briteket is, tovább él a pekingi álom

Szenzációs kapusteljesítménnyel és remek helyzetkihasználással a házigazda Nagy-Britanniát 4-1-re legyőzve megnyerte olimpiai selejtezős csoportját Nottinghamben a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott.

Juhász Attila
2020. 02. 09. 22:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenzációs kapusteljesítménnyel és remek helyzetkihasználással a házigazda Nagy-Britanniát 4-1-re legyőzve megnyerte olimpiai selejtezős csoportját Nottinghamben a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott, így augusztus végén a lett fővárosban küzdhet meg a 2022-es pekingi téli olimpiai részvétel jogáért.

A mieink öt-, a britek hat ponttal a tarsolyukban vághattak neki a csoportdöntőnek beillő találkozóra a Motorpoint Arénában, ahová ismét szépszámú és nagyon lelkes közönség kísérte el a magyar nemzeti válogatottat.

Az első harmad kiegyenlített és gól nélküli játékát követően Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese a második játékrész elején egy áthúzódó brit kiállításból adódó emberelőnyt kihasználva, Stipsicz Bence remek találatával szerzett vezetést, egyben saját kezébe véve a meccset.

A 32. percben a románok elleni győztes gól szerzője, Erdély Csanád már a második magyar gólt lőtte és ekkor érezni lehetett, hogy nagy dolgok vannak számunkra készülőben Nottinghamben.

Érezhető volt, hogy a mieink finn kapitánya erre a sorsdöntő összecsapásra megtalálta a megfelelő taktikát, remekül összerakta a sorokat és emellé társult egy parádés kapusteljesítmény, amelyet a DVTK Jegesmedvék portásától, Rajna Miklóstól láthattunk ezen a vasárnap estén.

A második szünet előtti kétgólos magyar vezetés még akkor is sokat sejtetett, ha tudtuk, a britek emberfórban kezdhetik a záró játékrészt.

Ezt a fórt hamar értékesítették is a hazaiak a folytatásban, ám ezen a napon a magyar csapatot nem lehetett kizökkenteni a ritmusból.

Ezt követően ugyanis előbb az észtek ellen mesterhármast jegyző Hári János, majd a kemény belemenése miatt előtte kiállított Sofron István is betalált Bowns kapujába és innen már nem volt, nem lehetett visszaút az elit vb-re készülő briteknek.

A legvégén még számunkra az is belefért, hogy Hári kapjon egy tízperces fegyelmi büntetést, ez már nem osztott, nem is szorzott.

A magyar válogatott minden előzetes várakozást felülmúlva, magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a brit együttes felett és méltó módon vágott vissza riválisának a 2018 tavaszán, Budapesten ellenük elbukott feljutásért.

Folytatás augusztus végén, immár a 2022-es pekingi téli olimpián való részvétel jogáért, a lettországi Rigában, ahol a házigazda mellett a francia és az olasz válogatott lesz a mieink ellenfele.

Férfi jégkorong olimpiai előselejtező torna Nottingham, Nagy-Britannia:

3. forduló: Magyarország-Nagy-Britannia 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

A magyar csapat gólszerzői: Stipsicz, Erdély, Hári, Sofron

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.