Ma este újrajátssza a BL-döntőt a Bayern München és a PSG

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ma összejönnek a tavalyi finálé résztvevői, a címvédő Bayern München a Paris Saint-Germaint fogadja, a másik meccsen a Porto pedig a Chelsea-t, de ezt a mérkőzést Sevillában rendezik.

2021. 04. 07. 8:45
PSG vs Bayern Munich
A meccs hőse: Kingsley Coman Fotó: Matt Childs Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult jól a BL a PSG-nek, a csoportkör első fordulójában, hazai pályán 2-1-re kikapott a Manchester Unitedtól, majd a harmadik körben ugyancsak 2-1-re alulmaradt az RB Leipzig otthonában, de a további három meccsét megnyerte – az MU-nak az Old Traffordon 3-1-gyel vágott vissza –, így csoportelsőként lépett tovább. A nyolcaddöntőben aztán a sérült nélkül intézte el a Barcelonát, az első felvonáson három góljával 4-1-re nyert a Nou Campban, a visszavágó formalitás volt (1-1). Ám mégsem mondhatjuk, hogy szárnyal a csapat, a bajnokságban a legutóbbi három meccséből kettőt elveszített. Múlt hét végén hazai pályán 1-0-ra kikapott a Lille-től, és így három ponttal lemaradva csak második mögötte a Ligue 1-ben. Neymar a combsérüléséből felépült, most az idegrendszerével vannak gondjai. Szombaton a 90. percben dulakodás miatt kiállították, az öltözőfolyosón pedig a biztonsági emberek akadályozták meg, hogy a forrófejű brazil ököllel rendezze le a nézeteltérését a lille-i játékossal. A PSG-ben Mauro Icardi, Layvin Kurzawa sérült, Marco Verratti és Alessandro Florenzi pedig a napokban elkapta a koronavírust, Mauricio Pochettino vezetőedzőnek az ő pótlásukat kell megoldania.

A Bayern Münchenből térdsérülése miatt kidőlt az első számú gólfelelős, ám a Bundesliga szombati rangadóján az ő hiánya sem jelentett gondot a bajoroknak, idegenben 1-0-ra nyertek az RB Leipzig ellen, és a tabella éllovasaként hét ponttal elléptek legnagyobb riválisuktól. Mit tesz a sors, Lewandowskit a kameruni Eric Choupo-Moting helyettesítette, aki tavaly még a PSG játékosa volt, és a lisszaboni BL-döntőben a 80. percben pályára is lépett.

– A legjobb az lett volna, ha idén is a fináléban találkozunk, de ha már előbb összekerültünk, akkor most az egész futballvilág ezt a meccset várja – vezette fel a ma esti összecsapást Choupo-Moting.

Hansi Flick csapata a legutóbbi hét tétmérkőzését megnyerte, közte a Lazio elleni BL-nyolcaddöntős párharc mindkét felvonását. S a bajorok előástak még egy érdekes statisztikát: a PSG a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában harmadszor találkozik a címvédővel, és az előző két alkalommal (1995, Milan; 2018, Real Madrid) mindkétszer oda-vissza kikapott tőle. A párizsiak azonban nincsenek berezelve.

– Tiszteljük a Bayern Münchent, amelynek az igazi erejét az erős kerete adja, nem csak Lewandowskiból áll, de magunkat sem kell alábecsülnünk. A célunk az elődöntőbe jutás, és ezt már Münchenben is meg akarjuk mutatni – szögezte le Pochettino.

A két csapat a BL-ben eddig kilencszer találkozott egymással, nyolcszor a csoportkörben, és döntetlen soha nem született, ötször a PSG, háromszor a Bayern győzött. De a legfontosabb összecsapást a németek nyerték meg, augusztusban a BL-döntőben éppen a francia Kingsley Coman góljával diadalmaskodtak 1-0-ra. A PSG-t akkor még Thomas Tuchel irányította, aki ma este is a kispadon ül hűséges magyar fegyverhordozójával, Lőw Zsolttal – csak éppen már a Chelsea kispadján a Porto elleni találkozón Sevillában. A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt ennek a párharcnak mindkét meccsét a spanyol városban rendezik.

A tavalyi BL-döntő hőse Kingsley Coman volt
Fotó: EPA/Matt Childs

BL-negyeddöntő, első mérkőzések, mai műsor: Bayern München–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: M4 Sport), Porto–Chelsea 21.00 (Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.