Magabiztosan kerülgetik a kátyúkat Benzemáék

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte az Alavést, és három körrel a befejezés előtt négy ponttal vezet.

Ch. Gáll András
2020. 07. 11. 8:22

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte az Alavést, és három körrel a befejezés előtt négy ponttal vezet.

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte az Alavést a La Liga 35. fordulójában, és három körrel a befejezés előtt négy ponttal vezet a Barcelona előtt. Már egy győzelem és két döntetlen is elegendő lenne a bajnoki cím megszerzéséhez, mert a fővárosiak jobban állnak az egymás elleni eredmények alapján is.

A Madrid október 19. óta nem kapott ki, akkor a Real Mallorca otthonában szenvedett 1-0-ás vereséget. Amióta újrakezdték a bajnokságot a vírusszünet után, nyolc fordulóból 24 pontot szereztek Zinédine Zidane tanítványai, Thibaut Courtois, a csodakapus pedig sorozatban ötödik alkalommal védte meg kapuját a góltól, 457 perce érintetlen a hálója. Más kérdés, hogy ez a harmadik meccs egymás után, hogy büntetőből szerez vezetést a bajnokesélyes (nem biztos, hogy tizenegyes volt, az eset a tizenhatoson kívül kezdődött, és az is kétséges, hogy volt-e egyáltalán kontaktus Mendy és az Alavés védőjéneklába között, még a nézőtéren ülő eltiltott csapatkapitány, Sergio Ramos is mosolygott az eseten), és a VAR megint Benzemáék segítségére sietett, ugyanis Asensio gólját elsőre érvénytelenítették les miatt, de utána a VAR-szobából szóltak, hogy nem volt les... Az eddig is szürreális mérkőzésre a koronát az tette fel, hogy Gil Manzano játékvezető megsérült, és le kellett cserélni. Benzema tizenegyesgólja amúgy az ötszázadik Madrid-gól volt Zidane országlása alatt, érdekes módon az elsőt is Benzema szerezte négy éve.

A mezőny legjobbja Courtois volt, elképesztően nagyokat védett, de nincs mese, Benzemáék magabiztosan kerülgetik a kátyúkat, már a következő fordulóban bajnokok lehetnek, ha győznek, a Barcelona pedig nem nyer.

La Liga, 35. forduló: Real Madrid–Deportivo Alavés 2-0 (Gólok: Benzema 11-esből, Asensio), Real Sociedad–Granada 2-3. Az élcsoport: 1. Real Madrid 80 pont, 2.Barcelona 76, 3. Atlético Madrid 63, 4. Sevilla 63.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.