Másodszor is megvertük a brazilokat, de harmadszorra kellene igazán

A magyar női kézilabda-válogatott a pénteki 34-31 után másodszorra is legyőzte Brazíliát, ezúttal 24-23-ra. A felkészülés, a főpróba tehát jól sikerült, innen kell folytatni az olimpián. Többek között a brazilok ellen is.

N. M.
2021. 07. 12. 17:37
Magyarország Brazilia
Klujber Katrinnak sem volt könnyű dolga a brazil védőkkel Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szikora – Lukács, Klujber, Kovacsics, Bordás, Szöllősi-Zácsik, Márton. Ebben az összetételben kezdett a magyar válogatott Brazília ellen. Az olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésen akár azt is mondhatnánk, hogy a legjobb kezdőcsapattal, bár kézilabdában ennek kisebb a jelentősége, mint mondjuk labdarúgásban. S persze inkább Bíró Blanka számít az első számú kapusnak, de a hat mezőnyjátékos akár stimmelhet is, azzal a kiegészítéssel, talán még Elek Gábor szövetségi kapitány sem tudja, hogy Bordás Réka vagy Kisfaludy Anett kapjon-e több feladatot, játékpercet Tokióban. Mindenesetre a 23 éves Bordás villámkarriert futott be, Elek Gábor a tavasszal, az FTC debreceni vendégjátéka alkalmával figyelt fel a beállóra, most pedig már kezdő a válogatottban. Ő dobta az első gólunkat, amivel vezetést szereztünk, aztán sokáig azon törhettük a fejünket, a látottak alapján ugyan hogyan bánhatnánk el a brazilokkal az olimpián.

Klujber Katrinnak sem volt könnyű dolga a brazil védőkkel
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Később bejött Szucsánkszki, Háfra és Kiss Nikolett is, de Amorim és Araujo volt a két kulcsjátékos a pályán, az ő vezérletükkel a vendégek elhúztak 12-7-re. Pontatlanok voltak a hosszú indítások, Zácsikot leszámítva nem dobtunk gólt átlövésből, szélről sem ment, még csak nem is felkészülési, inkább edzőmeccs volt ez a kemény terhelés közepette. Aztán szerencsére az ex-győri klasszis pihenőt kapott, s noha azt nem állíthatnánk, hogy a mieink látványosan feljavultak volna, de a brazilok elkezdtek kissé szertelenül játszani, amit kihasználva egyenlítettünk 13-13-ra. Ezután már csak egy gól esett az első félidőben, a brazilok fordultak 14-13-as előnnyel.

A második félidő jobban kezdődött, 18-18-nál utolértük a dél-amerikaiakat, sőt 1-0 után 20-19-nél ismét mi vezettünk. Aztán visszajött Amorim, s máris 22-20 volt – oda. A hajrában Januriknak volt néhány fontos védése, Schatzlnak pedig gólja, így 24-23-ra csak meglett a győzelem, tehát másodszorra is legyőztük a brazilokat, de harmadszorra, Tokióban lenne igazán fontos.

Brazília mellett Franciaország, Oroszország, Svédország és Spanyolország lesz a magyar válogatott csoportellenfele az olimpián. Két meccset kell nyerni a negyeddöntőbe jutáshoz. Brazília ellen nem szabadna hibázni.

Maradtak titkok

A magyar és a brazil válogatott sem fedett fel minden taktikai elemet, ahogy azt két főszereplő, Kovacsics Anikó és Eduarda Amorim is elárulta, utóbbi azt is kimondta, ellenünk élet-halál meccset játszanak az olimpián.

Kovacsics Anikó: Keményen küzdöttünk, de mégsem mutattunk meg mindent. Támadásban nem vetettünk be minden begyakorolt elemet. Az olimpián is kemény meccsre számítok a brazilok ellen. Mi nem úgy kalkulálunk, hogy őket mindenképpen le kell győzni, minden meccsnek úgy vágunk majd neki, hogy nyerni akarunk.

Eduarda Amorim: Köszönöm, ha úgy látta, hogy kulcsszerepem volt a csapat játékában. Igen, próbálok minél nagyobb segítségére lenni a csapatnak. Elfáradtunk, de talán az olimpián okozhatunk még meglepetést. Tokióban a franciák és az oroszok ellen nagyon nehéz meccsre számíthatunk, ezért a magyarok ellen muszáj lenne nyerni. De nyilván ők is ugyanígy gondolkoznak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.