Sarrit a BL-kudarc másnapján menesztette a Juventus

Menesztette edzőjét az olasz bajnok, a BL-től már a nyolcaddöntőben búcsúzó Juventus labdarúgócsapata. Maurizio Sarri egy szezon után távozik Torinóból.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 15:15
Serie A - Juventus v Udinese
A 61 éves maestro olykor Ronaldóval is hadakozott Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus péntek este 2-1-re legyőzte a Lyont a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének torinói visszavágóján, de mivel a tavaszi első meccsen 1-0-ra kikapott, így idegenben szerzett góllal a francia ellenfele jutott tovább a legjobb nyolc közé. A Juventus vezetőedzője, Maurizio Sarri a mérkőzés után kifejtette, nem hiszi, hogy egy rossz eredmény miatt kell döntést hozni a személyéről.

Nos, a főnökei ezt másképp gondolták: Andrea Agnelli klubelnök és a szakmai munkáért felelős alelnök, Pavel Nedved valamint Fabio Paratici sportigazgató részvételével válságértekezletet tartott a Juve vezérkara. A megbeszélés egyetlen napirendi pontja a vezetőedző kérdése volt. Végül egységes döntés született, Maurizio Sarrinak megköszönte a Juve az eddigi érdemeit, és azzal a lendülettel fel is bontotta a szerződését.

A 61 éves maestro olykor Ronaldóval is hadakozott
Fotó: Reuters

A Lyon elleni kiesés volt az utolsó csepp a pohárban, korábban nehezen emésztette meg a torinói vezérkar a Napoli ellen elveszített kupadöntőt és a Lazióval szemben elbukott Szuperkupa-finálét. A csapat támadópotenciáljához képest csak az Atalanta, az Inter, a Lazio és a Roma is több gólt szerzett a Serie A-ban, mint a Juve.

Sarri hiába vezette bajnoki címig a csapatát, a játékkal nem tudta elkápráztatni a szurkolókat – tegnap óta tudjuk, az eredményekkel sem. A láncdohányos mester utódaként az argentin Mauricio Pochettinót emlegetik. Ő korábban (2019-ben) a Tottenhamet vezette el a BL-döntőig.

Andrea Agnelli elnök korábban a klub egykori kiváló középpályását, Zinédine Zidane-t szerette volna megnyerni a posztra, de miután a francia visszatért a Real Madridhoz, bajnokságot nyert a blancókkal, az ő szerződtetése már nem aktuális. A Sky Sport és a La Gazzetta dello Sport Simone Inzaghit is a jelöltek között emlegeti, de nem tett jót a „kis” Inzaghi megítélésének, hogy a járvány után a második helyről visszazuhant a Lazióval a negyedik pozícióba. Inzaghi kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést a Lazióval, jó eséllyel marad Rómában.

A Football Italia szerint Pochettino mellett szólhat, hogy jelenleg nincsen klubja, és mivel családi szálak is kötik Torinóhoz, szívesen szerződne a Juventushoz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.