Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 14., hétfő, Vazul napja
HÍR TV - BAYER SHOWKarácsonyék a dugódíjat készítik elő!
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/meghatraltak-a-szuperliga-alapitoi-az-ejjel-megszoktek-a-klubok-9689156/

Meghátráltak a szuperliga alapítói, az éjjel megszöktek a klubok

NSO.HU

Az angol klubok kedd éjszaka bejelentették, hogy kilépnek a hétfőn életre hívott Európai Labdarúgó-szuperligából (ESL). A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát, majd a másik négy csapat, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is követte példájukat. A dominó aztán továbbdőlt, az olasz Internazionale is visszakozott. Az ESL pedig meghátrált, közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy az alapítók „átgondolják a tervüket”.

„A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

A közlemény, a hétfőihez hasonlóan ismét hivatkozik a koronavírus-járványra, hogy a pandémia okozta bizonytalan pénzügyi helyzetben új, stabil alapokra lenne szükség, és ezt a stabilitást biztosíthatná az új sorozat.

„Az angol klubok külső nyomásra kénytelenek voltak távozni, miközben meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében.”

Az angol klubok lépését szerda reggel üdvözölte Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, szerinte ez a jó döntés a klubok és a szurkolók számára is, meg kell védeniük a „nemzeti játékukat”.

 

Az angol klubok után az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „Jelen helyzetben a szuperligaprojekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.” A másik milánói csapat, a Milan is a visszalépést fontolgatja, így maradna a Juventus, valamint három spanyol klub, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid – ez így már nagyon szűk szuperliga lenne…

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Lefagytak

Beleszálltak az új nemzeti konzultációba a baloldali pártok
Dobrev Klára arról kezdett beszélni, hogyan fogják jogellenes módszerekkel helyreállítani a jogállamot.

Iskolai végzés

Tanácsok, hogy merje hazavinni a bizonyítványt a gyerek!
Beszélgetés, biztonság, türelem és szeretet – ezek fontosak a bizonyítvány megérkezése előtti időszakban.
Beértek az eredményei a magyar egykulcsos adórendszernek
Orbán Viktor 2010 júniusában ismertette az első gazdasági akciótervét, amely kijelölte az új irányokat. Ezek a lépések egyúttal felszámolták a baloldal kudarcos gazdaságpolitikáját is.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert nagyon csúnyán nekiment Selmeczi Gabriellának
Megérkezett az utasítás.

Poszt-trauma

Ha ők csinálják, akkor oké
Nekik szabad hirdetési kampányra és konzultációra szórni a pénzt.

Poszt-trauma

Szabó Tímea lincshangulatot szít
A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

Aktuális

Üzenik, a NATO visszatért
Nyugaton egyfajta csodavárás kíséri Joe Biden megválasztását.

Fricz Tamás blogja

Szóval nincs a pápával semmi baj?
Ferenc pápa ideológiai tevékenysége egyre inkább egy irányba mutat, s ahelyett, hogy egyesítene, inkább politikailag megosztja a híveket.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!