Messi góljai nélkül a Barcelona sörmeccseket sem nyerne meg

Csípős reakciók a szombati El Clásico után: Ronald Koeman a VAR-t okolta a Barcelona vereségéért, a Real Madrid korábbi edzője pedig lényegében kijelentette, hogy Lionel Messi góljai nélkül a katalán klub nem sokat ér, és még Cristiano Ronaldo is üzent a karanténból.

Magyar Nemzet
2020. 10. 25. 11:47
MESSI, Lionel
Barcelona, 2018. szeptember 18. Lionel Messi, a Barcelona SC csatára a PSV Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkõzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2018. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Alejandro García) Fotó: Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csitultak a kedélyek a szombati El Clásico után, amelyen a Real Madrid 3-1-re győzött a Barcelona ellen idegenben, a Nou Campban. A félidőt követően a királyi gárda a VAR segítségével jutott tizenegyeshez és 2-1-es vezetéshez, miután Lenglet és Ramos egymást cibálta a hazai tizenhatoson belül, a játékvezető pedig videózás után ítélte meg a büntetőt. A Barcelona edzője, Ronald Koeman kifogásolta a döntést.

– Ha elölről kapnak el, akkor előre esel, nem hanyatt. Nálam ez nem volt tizenegyes – jelentette ki Koeman. – Érthetetlennek tartom, hogy emiatt büntetőt ítéltek. Valamiért a VAR-ral meghozott döntések eddig sosem kedveztek nekünk.

Nem Koeman kijelentése volt a legmarkánsabb az El Clásico után, hanem Bernd Schusteré, aki keményen beszólt a Barcelonának. – Messi évi negyven gólja nélkül a Barcelona még a Trofeo Pucherót sem nyerné meg – szúrt oda a katalán riválisnak a Real korábbi német edzője.

A Trofeo Puchero egy madridi felkészülési torna, tehát Schuster szerint az argentin támadó góljai nélkül a Barcelona sörmeccseken is alulmaradna.

 

Tény, hogy Messi már 515 perce gólképtelen a Real Madrid ellen, ami alatt tizenkilencszer lőtt kapura eredmény nélkül. Ebben az idényben ráadásul továbbra is csak két gólja van tétmeccseken a hatszoros aranylabdásnak, és mindkettőt tizenegyesből lőtte a Villarreal, illetve a Ferencváros ellen, miközben a Barcelona az öt bajnokijából már kétszer kikapott az évadban.

A Real Madrid edzője, Zinedine Zidene érthetően kisimultabban nyilatkozott a rangadó után, főleg, hogy immáron hat El Clásicón veretlen a Nou Campban a királyi gárdával (három-három győzelme és döntetlenje van). – A játékosaim miatt örülök elsősorban, mert ők küzdöttek a pályán, és Modrić gólja után egységesek voltunk – fogalmazott Zidane.

A királyi gárda és a francia edző is sok kritikát kapott az utóbbi időben, hiszen egymás után két kínos hazai vereségbe is beleszaladt, előbb a Cádiz ellen a La Ligában, majd a Sahtar Donyeck ellen a Bajnokok Ligájában. Az El Clásico megnyerésével azonban úgy tűnik, helyreállt a béke Madridban. – Sosem kételkedtünk Zidane-ban, pontosan tudjuk, milyen sokat ér ő nekünk – árulta el Emilio Butragueño, a klub korábbi sportigazgatója és alelnöke.

Az El Clásico egyik madridi hőse Thibaut Courtois kapus volt, aki két nagy védéssel is a góltól mentette meg a csapatát. – Nem volt könnyű hetünk – ismerte el a belga játékos. – A Sahtar ellen megnyertük a második félidőt, ami sokat segített a Barcelona ellen is. Bátorságot adott, hogy harcoljunk.

A Real Madridban kilenc évet eltöltött is üzent a karanténból az El Clásico után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.