Messi visszaforgatta az idő kerekét, hengerelt a Barcelona

Kiütéses győzelemmel szerezte meg története 31. Király-kupáját a Barcelona. A szakállától megszabadult Lionel Messi két gólt lőtt a Bilbao kapujába.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 23:22
Király-kupa
Messiék lubickoltak a Bilbao védői között Forrás: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal nem voltak szurkolók, hogy füttyszóval jelezzék a díszpáholyban helyet foglaló VI. Fülöp király számára annak pikantériáját, ahogy egy katalán és egy baszk csapat hallgatja a spanyol himnuszt a pályán az ország kupasorozatának fináléja előtt. A Király-kupa legutóbbi tizenhárom kiírásból négyet is Barcelona és az Athletic Bilbao döntője zárt le, 2009-ben, 2012-ben és 2015-ben is a katalánok ünnepelhettek végső sikert.

A játék képe pedig 2021-ben is az első perctől kezdve hasonló végkimenetelt vetített előre. A katalán zászlós motívumú mezben játszó Barcelona Frenkie de Jong révén hamar eltalálta a kapufát. A holland a későbbiekben is fontos szereplője volt a barcelonai fölénynek, ahogy a szakállától megszabadulva ránézésre éveket fiatalodó is. Gól azonban nem született az első félidőben.

Messit választották a döntő legjobbjának (Fotó: Twitter/FC Barcelona)

Az első óra végén viszont beindult a henger: nyolc perc leforgása alatt háromszor is rezdült a bilbaói kapu. Griezmann, de Jong, majd Messi is közelről volt eredményes. Az argentin később még egyszer betalált, a Bilbao pedig hiába próbálkozott a becsületgól reményében, az 5-0-hoz közelebb jártak a csapatok, mint a 4-1-hez: Griezmannt a VAR által kicentizett leshatár akadályozta meg a duplázásban.

A Barcelona így is simán vágott vissza a Szuperkupa döntőjében elszenvedett vereségért, és majdnem két év után újra trófeát nyert. Ronald Koeman a Valencia (2008) után a katalán klubbal is megnyerte a trófeát, a Barça pedig immár 31 végső sikerrel a Király-kupa rekordgyőztese. A Bilbao viszont két hét leforgása alatt két döntőt is elveszített a trófeáért, amelyet legutóbb 1984-ben szerzett meg.

Király-Kupa, döntő

Barcelona–Athletic Bilbao 4-0 (0-0)

Gólszerzők: Griezmann (60.), de Jong (63.), Messi (68., 72.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.