A Mol Fehérvár nem adott esélyt a keveset mutató DVTK-nak

A Mol Fehérvár egy tízperces időszakot leszámítva semmi esélyt sem adott a Diósgyőrnek az NB I 11. fordulójában. A hazai együttes 3-0-ra győzött, de rengeteg helyzetet kihagyott, ami majdnem megbosszulta magát 1-0-s állásnál, ám végül a jobb csapat megérdemelten nyert, és a gólkülönbség cseppet sem túlzó, sőt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 22. 18:57
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár háza táján nem sok vita van arról, hogy az előző fordulóban a játékosok a klubhoz méltatlan teljesítményt nyújtottak. Bár az MTK Budapest elleni 1-3 csupán az első veresége volt ebben az idényben a csapatnak, máris lépéshátrányba került a Ferencvárossal szemben. Persze csupán a bajnokság harmada ment le a Diósgyőr elleni találkozóval, tehát különösebb tragédia nem történt, van még idő bőven a Vidinek javítani, a nyugalom helyreállításához azonban a mezőny második felében szerénykedő Diósgyőri VTK ellen kizárólag a három pont megszerzése lehetett elfogadható. Igaz, éppen ezért a DVTK-nak is égetően szükséges minden egyes pont, tehát azt lehetett várni, hogy a vendégek nem adják olcsón a bőrüket, ha adják egyáltalán.

Nehéz két héten vagyunk túl, hiszen a játékosok túlnyomó része csak a napokban érkezett vissza a válogatottakból nyilatkozta a klub honlapjának Márton Gábor vezetőedző, aki már nem foglalkozott az MTK-tól elszenvedett vereséggel. A válogatottban elért sikerek természetesen pozitív töltetet adnak az egyes játékosoknak, és így közvetlenül az egész csapatnak. Az év hátralévő részében már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, bízom benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye. A rendelkezésre álló időben az volt a legfontosabb, hogy maximálisan fel tudjunk készülni az aktuális ellenfél játékából.

 

Fotó: molfehervarfc.hu

 

Ahogyan azt várni lehetett, azonnal a fehérváriak vették kézbe az irányítást, Funsho néhány percen belül három jó helyzetet is elkapkodott, majd Houri pompás szabadrúgását piszkálta ki a bal felső sarok elől a levegőben úszva Danilovics. Negyedóra telt el, amikor Zivzivadze két lépésről a lécet találta el – nem lehet azt mondani, hogy a vendégeknek túl sok közük lett volna a meccshez.

Így ment ez sokáig, a DVTK csak elvétve látogatott át a fehérvári térfélre, aztán a 36. percben megtört a jég, vezetést szerzett a házigazda: Funsho balról nagyszerűen kanyarította laposan a labdát a védők és a kapus közé, a másik oldalon pedig Nikolics érkezett remekül, és estében közelről a kapu bal oldalába helyezett – 1-0.

 

Egymást követték továbbra is a Vidi támadásai, ám a szünetig nem változott az eredmény. Egy ideig így ment a második félidőben is, ám a 60. percben majdnem megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek, és ha Grozav 15 méterre a kaputól rendesen eltalálja a labdát, a DVTK egyenlíthetett volna. Határozottan felbátorodott a Diósgyőr, eltüntette a házigazda mezőnyfölényét, majd a 76. percben a meccs helyzetét hagyta ki, amikor Hasani pontos, sarokra tartó bombáját Rockov óriási bravúrral hatástalanította. Ám, ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy kontrából a Mol Fehérvár szerzett újabb gólt: a 80. percben Houri a legjobb ütemben szöktette Negót, aki lőhetett volna, ám a középen egyedül érkező Zivzivadze elé adott, ő pedig közelről kényelmesen lőhetett a hálóba – 2-0. A 91. percben egy újabb kontra végén az ügyetlenkedő Sesztakov buktatta a tizenhatoson belül Petrjakot, a tizenegyesből a sértett a vetődő Danilovics hóna alatt küldte kapuba a labdát – 3-0.

 

A Mol Fehérvár ezzel a sikerrel fellépett a harmadik helyre a dobogón, a Ferencvároson kívül a Kisvárda előzi meg több győzelmével, a Diósgyőr pedig a kilencedik.

NB I., 11. forduló (minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg)

Péntek

Kisvárda–Paks 3-1 (2-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, jv.: Káprály. Gólszerző: Bumba (18.), Návrátil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (öngól, 31.)

Szombat

Puskás Akadémia–Budafok 3-0 (1-0), Felcsút, jv.: Pillók. Gólszerző: Knežević (39.), Mance (58., 72.)

Mezőkövesd–MTK 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikenne-King (20.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Heister (26.)

Vasárnap

Mol Fehérvár–Diósgyőr 3-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Bognár T. Gólszerző: Nikolics (36.), Zivzivadze (80.), Petrjak (11-esből 91.)

Az Újpest–Zalaegerszeg-mérkőzést december 23-án, 18 órakor játsszák le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.