Most nem kellett annyira izgulni, mint a németek ellen

Folytatódott a sorminta. A hibátlanul teljesített csoportkör, a Németország elleni keddi katartikus győzelem után a középdöntő első mérkőzésén Brazília volt a magyar válogatott ellenfele az egyiptomi férfikézilabda-világbajnokságon. Mikler Roland, Bodó Richárd és Lékai Máté vezérletével 29-23-as győzelem született. Holnap Lengyelország ellen következik a folytatás, egy újabb siker negyeddöntőt érhet.

2021. 01. 21. 20:08
null
Bodó Richárd rutinja nem kamatozhat a szlovákk elleni mérkőzéseken Fotó: Petr David Josek Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KÉZILABDA

Új helyszínen, Gíza után Kairóban, immár a középdöntőben, Brazília ellen folytatta szereplését a magyar válogatott az egyiptomi férfikézilabda-világbajnokságon. A szakmai stáb egy poszton változtatott a németek elleni győztes csapathoz képest: az ellenfél nyitottabb védőfala és tehermentesítése miatt Hanusz Egon, a fiatal vb-újonc irányító visszakerült a csapatba. Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Győri Mátyás és Topic Petar maradt ki a meccsre nevezett 16 fős játékoskeretből.

Változtatott jó szokásán a magyar válogatott: az addig látott remek kezdés helyett bizonytalanul kapta el a rajtot. Az ellenfélnél a Barcelona átlövője, Haniel Langaro viszont elkapta a fonalat, kedvére lövöldözött nagyobbnál nagyobb gólokat Mikler Roland kapujába. Dadogott a játék, valahogy nem akart összeállni a védekezés. Elöl Bánhidi Bencére mindig lehetett számítani. biztos kézzel dobta be a hétmétereseket, de nem ők, hanem a Szita Zoltán helyére érkező szegedi jobbátlövő, Bodó Richárd lépett elő főszereplővé. 7-6-ra még az ellenfél vezetett, de a szünet előtti nyolc percben Mikler bemutatott jó néhány bravúrt, elöl pedig sültek a magyar lövések, 16-11-es magyar előnnyel ért véget az első félidő.

Bodó remekült szállt be a meccsbe
Fotó: AFP/Petr David Josek

Utóbb kiderült, ezzel el is dőlt a meccs. Brazília nem adta meg magát, megpróbált felkapaszkodni, feljött három gólra. Időkéréssel próbálta a szakmai stáb kizökkenteni az ellenfelet. És ez remek húzásnak bizonyult. Székely Márton egy kivédett hetessel segített tartani a két csapat közötti távolságot, Lékai Máté okos egyéni akciókkal megint megvillantotta klasszisát, majd Sipos Adrián lerohanása után visszaállt a hétgólos különbség. Nyugodtan vártuk a hajrát, tényleg nem kellett izgulnunk, 29-23 lett a vége. A magyar válogatott továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti középdöntős csoportját a világbajnokságon. Holnap a lengyelek elleni esetleges győzelem továbbjutást, a legjobb nyolc közé jutást érhet.

– Az elején kicsit nehezen állt össze a védekezés, de a 20. perctől megérezték a fiúk, hogy védekezésben mire kell figyelniük. A brazilokból sokat kivettek az eddigi mérkőzéseik, szemlátomást elfáradtak a meccs végére. A lengyelek elleni meccsünk kulcsfontosságú lesz a továbbjutásunk szempontjából – értékelt Gulyás István szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

A 41 százalékos hatékonysággal védő Mikler Roland elégedetten vont mérleget. – A második félidőben kicsit közelebb zárkózott az ellenfél, de egy-egy játékosunk magára vállalta a felelősséget, és tudott segíteni a csapatnak. Egy rövidebb szakaszt leszámítva elégedett vagyok a védekezéssel – mondta a 36 éves kapus.

A védelem oszlopa, Sipos Adrián a németek elleni győzelem jótékony hatását emelte ki. – Nagy önbizalmat adott nekünk a németek elleni siker. Kezdünk belejönni, szinte mindig tudtunk segíteni a másiknak – dicsérte a csapatot a tatabányai védőspecialista.

A magyar válogatott továbbra is csoportelső, legközelebb holnap, Lengyelország ellen (tv: M4 Sport, 18.00) folytatja szereplését a vb-n.

Férfikézilabda-világbajnokság, középdöntő, I-es csoport: Magyarország–Brazília 29-23, Lengyelország–Uruguay 30-16, a Spanyolország–Németország mérkőzés lapzártánk után ért véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.