Nem mind arany, ami talján

Az, hogy három (van, akinek csak kettő, sőt egy) forduló után a két újonc, a Kaposvár és a ZTE még pont nélkül áll a labdarúgó NB I-ben, senkit sem sokkolt, no de arra vajmi kevesen tippeltek volna előzőleg, hogy 3-8-as gólkülönbséggel a 2017-es bajnok, a Honvéd lesz a sereghajtó. Pedig ez idő szerint így áll a tabella, és ahogy a piros-feketék játszottak szombaton a Kisvárdától elszenvedett 3-1-es vereség közben, a jövő sem tűnik túlságosan biztatónak. Eközben győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros „B csapata”, a Mol Fehérvár FC és a Mezőkövesd pedig pontveszteség nélkül hasít az élen.

Ch. Gáll András
2019. 08. 19. 9:00
null
Ene az első kisvárdai gólt ünnepli, teljes a kispesti tanácstalanság Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A körítés már nem hogy NB I-es, hanem a Premier League színvonalát súrolja a Honvédnál. Látszik, hogy egy korábbi kereskedelmi televíziós sztárriporter kezeli a klub kommunikáció­ját; a hét elején a Davide Lanzafame titokzatos érkezését beharangozó videó a cannes-i filmfesztiválon is megállta volna a helyét, a szombati, Kisvárda elleni bajnoki felvezetése, a 110 éves jubileumot emlékezetessé tevő műsor – katonazenekarral, ütőhangszeres bandával, a két klublegenda, Pisont István és Csábi József által elvégzett kezdőrúgással – sem hagyott kívánnivalót maga után. A közönség élvezte a show-t, csak (a néhai Lakat doktor szavait kölcsönvéve) az a fránya meccs ne lett volna…

De volt! Csak szenvedett a Honvéd, simán nyert a Kisvárda, Horváth András kapus a hosszabbításban feltette a koronát teljesítményére: fejbe rúgta Grozavot a labdával, ahonnan az az üresen hagyott kapuba vágódott. Egy-három, nulla pont három forduló után, és nemcsak az eddigi meccseit vesztette el a Kispest, hanem a szurkolók rokonszenvét is kilátástalan játékával. Ehhez képest Giuseppe Sannino, a vesztes olasz szakvezetője dicsérte csapatát a sajtóértekezleten, sőt még ez az abszurd mondat is elhagyta a száját: „Csak egy csapat volt a pályán, a Honvéd, de sajnos nem rúgtuk be a helyzeteinket.” A jelek szerint, ha a külsőségek stimmelnek is – kopasz olasz edző –, az még önmagában nem garancia a sikeres szereplésre.

Ene az első kisvárdai gólt ünnepli, teljes a kispesti tanácstalanság
Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Az NB I állása

Mol Fehérvár 3 3 – – 11-3 9

Mezőkövesd 3 3 – – 4-1 9

Debrecen 2 2 – – 7-3 6

Kisvárda 3 2 – 1 5-5 6

Paks 3 1 1 1 4-3 4

Újpest 3 1 1 1 4-5 4

FTC 1 1 – – 1-0 3

Puskás Ak. 3 1 – 2 3-4 3

Diósgyőr 3 1 – 2 4-8 3

ZTE 2 – – 2 2-4 0

Kaposvár 3 – – 3 3-7 0

Honvéd 3 – – 3 3-8 0

 

Azért dicsérjük meg a győztest is; Révész Attila jó kis csapatot rakott össze az innen-onnan leigazolt, harmadik vonalbeli brazil, ukrán, román, szerb légiósokból, no meg egy klasszisból, Gheorghe „Dzsiku” Grozavból, aki most előretolt centert játszott, hibátlanul. A sportigazgató vaskézzel igazgat, Miriuta „Laci” személyében megtalálta az ideális edzőt, Felipét, a 35 éves, többhetes késéssel megérkező tékozló fiút pedig egy laza egymillió forintos büntetéssel pillanatok alatt helyre tette. („Ne hidd, hogy ez két fillér lenne a kapusnak, hiszen az egymillió-nyolcszázezer forintos bérének több mint a fele!” – közölte velünk a magyar futballban példátlan nyíltsággal, hozzátéve, hogy Lanzafamét egy „havi hatszázezer forintos védő” radírozta le a pályáról.)

A Fradi végre bemutatkozott, „B csapatával” 1-0-ra legyőzte az újonc Kaposvárt, csupán Zubkov és Blazic maradt meg a kedden a Dinamo Zagrebtől 4-0-s vereséget szenvedő gárdából. A Mol Fehérvár és a Mezőkövesd száguld, utóbbi támadója, Cseri Tamás megint rúgott egy káprázatos gólt, meglehet, is felfigyel a rutinos játékosra.

Labdarúgó NB I, 3. forduló:

Honvéd–Kisvárda 1-3 (0-1). Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2591 néző, jv.: Pintér. Gólok: N’Gog (89.), ill. Ene (10.), Lucas (61.), Grozav (93.)

Debrecen–ZTE 3-2 (2-1). Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4150 néző, jv.: Kassai. Gólok: Trujics (2.), Szécsi (24.), Garba (65.), ill. Bedi (17.), Mitrovics (63.)

Ferencváros–Kaposvár 1-0 (1-0). Groupama Aréna, 6891 néző, jv.: Iványi. Gól: Zubkov (7.)

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1-0 (0-0). Mezőkövesd, 2214 néző, jv.: Bognár. Gól: Cseri (46.)

Mol Fehérvár FC–Diósgyőr 5-1 (1-1). Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3586 néző, jv.: Bogár. Gólok: Elek Á. (13.), Futács (52.), Danilovics (73., öngól), Hodzic (77., 84.), ill. Prosser (1.)

Újpest–Paks 1-1 (0-0). Illovszky Rudolf Stadion, 2349 néző, jv.: Solymosi. Gólok: Sztankovics (69.), ill. Könyves (57.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.