Nincs bővítés, Veszprém nem lesz Eb-helyszín

Magyar Nemzet
2019. 08. 07. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökség tegnapi közleménye szerint gazdasági okok miatt elmarad a Veszprém Aréna bővítése. „A kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar–szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen. A beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tízévesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése” – olvasható az indoklás.

Korábban szó volt róla, hogy a kibővített Veszprém Aréna is szerepelhet a 2022-es Európa-bajnokság helyszínei között, ez tehát nem valósul meg. Az Eb mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multifunkcionális csarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix Csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

A döntés rövid távú haszonélvezője a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, amely nem kényszerül albérletbe, a hazai mérkőzéseit a megszokott környezetben játssza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.