Szinte végig vezetett a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott az orosz csapat ellen a tokiói olimpián. Az eredmény értékes, de a meccs alakulása miatt kissé bosszantó.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 9:33
női vízilabda
Fotó: Mirkó Pista
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a férfiak vereséggel rajtoltak, a magyar női vízilabda-válogatott döntetlennel kezdte az olimpiát. Bíró Attila tanítványai az oroszok ellen játszottak, akik ellen Rióban, ötöspárbajban elbuktuk a bronzcsatát.

Az első negyedben 1-0-ra még az orosz olimpiai bizottság zászlaja alatt szereplő ellenfél vezetett, de ez volt az utolsó ilyen pillanat a meccsen. A második negyed végén három góllal vezetett Magyarország. A harmadik negyedben kissé alábbhagyott a magyar lendület, és néha az volt az ember érzése, hogy a játékvezetők is igyekeznek szorosabbá tenni a mérkőzést.

Az utolsó percekben kétszer is emberelőnyben támadhattak az oroszok az egyenlítésért, a második eséllyel élni tudtak. Az utolsó másodpercekben még volt esély a magyarok előtt, talán szabálytalanság is, de ekkor már nem fújtak a bírók, akik az utolsó negyedben egyetlen kiállítást vagy ötméterest sem ítéltek az oroszok ellen.

Jól eloszlottak a játékosok között a gólok: a magyar válogatottból nyolcan is gólt szereztek, Leimeter Dóra és Szilágyi Dorottya volt a két duplázó. Előbbit kérdezte a meccs után az M4 Sport.

– Ezt a győzelmet sajnos mi vesztettük el. Nagyon jól kezdtük, 7-4-gyel fordultunk, aztán megfogott minket a védekezésük. Így is szereztünk egy pontot, meglátjuk, ez mire lesz elég. A védekezésben még többet kell beszélnünk, voltak elváltások, abból kapott gólok. Támadásban pedig nem szabad, hogy egy ilyen kockázatos védekezés megfogjon minket, meg kell találnunk a réseket – értékelt Leimeter.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a szövetségi kapitány, Bíró Attila is.

– A meccs első felében domináltunk, a második két negyedben az oroszok tették ugyanezt, így igazságosnak is mondható a döntetlen. Mégis csalódott vagyok, keserű a szám íze, kicsi szerencsével meg lehetett volna ezt nyerni. De talán ezért többet kellett volna tenni elöl is, hátul is. Elégedett nem lehetek, de ha azt nézzük, hogy a negyeddöntőre készül mindenki, ahhoz hasznos mérkőzés volt.

A válogatott a következő meccsét a címvédő, és eddig Tokióban is hibátlan Egyesült Államok ellen vívja szerdán.

 

Tokiói olimpia, női vízilabdatorna

B csoport

Magyarország–orosz csapat 10-10 (2-1, 5-3, 1-3, 2-3)

A csoport állása: 1. Egyesült Államok 6 pont/2 mérkőzés, 2. orosz csapat 4/2, 3. Magyarország 1/1, 4. Kína 0/2, 5. Japán 0/1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.