Feljutott a Bochum, újabb magyar labdarúgó a Bundesligában

A német labdarúgás másodosztályából a Bochum bajnoki címet ünnepelve jutott fel az élvonalba, és a csapat tagja a 26 éves Novothny Soma is, aki tizennégy bajnokin lépett pályára. A támadóval a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 05. 26. 13:27
null
Novothny Soma Forrás: Nso.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy telt a vasárnap este?

– A vírushelyzet miatt sajnos a Bochum-szurkolók a stadionon kívül maradtak, pedig több ezren gyűltek össze, hogy megünnepeljék a feljutást. A lefújás után sem találkozhattunk velük, emiatt nem volt teljes a fieszta, de egymás között azért megünnepeltük a bajnoki címet. Az utolsó öt percben a tribünön ülő játékosok már kántálták a „Campeone! Campeone!” rigmust, a lefújás után pedig kezdődött a buli. Tudtuk, hogy ha az utolsó fordulóban legyőzzük a Sandhausent, nem kell a vetélytársakra figyelni, mert bajnokként jutunk fel. Végül 3–1-re nyertünk, így minden tökéletesen alakult.

– Meddig tartott az ünneplés?

– Miután visszatértünk a hotelbe, a kemény mag nagyjából hajnali ötig mulatozott, én kettő-három óra körül már nyugovóra tértem, mert kora reggel indultam Magyarországra.

– Minek köszönhetik, hogy az élen végeztek?

– Elsősorban annak, hogy jó képességű és rutinos játékosok alkotják a keretet, azok sem duzzogtak és sértődtek meg, akik többnyire a kispadon kaptak helyet. A vezetőedző minden játékost tűzben tartott, és – el kell ismerni – néhány meccsen a szerencse is mellénk állt. Más kérdés, hogy szerencse nélkül nemigen lehet bajnokságot nyerni. Ráadásul ebben a ligában rendkívül kiegyenlítettek az erőviszonyok, a csapatok többsége már járt a német élvonalban, és a tizennyolc együttesből tizenkettő azért vág neki az idénynek, hogy feljusson. Itt nem üres szólam, hogy bármelyik csapat legyőzheti a másikat, ezt mi is a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, amikor a papíron gyengébb ellenfelekkel szemben hullajtottunk el pontokat.

Novothny Soma a trófeával
Forrás: Nso.hu

– Milyen visszajelzéseket kapott a teljesítményéről? Tizennégy bajnokin kétszázkilencvenhét perc jutott önnek, ennyi idő alatt két gólt szerzett.

– A szakmai stábtól csak pozitívumokat hallottam. Amikor a télen felvetődött a lehetősége, hogy a több játékperc miatt esetleg Diósgyőrbe szerződjek, azonnal jelezték, hogy nem akarnak elengedni, számítanak rám. Természetesen kicsit fényesebb lenne az aranyérem, ha több lehetőséget kapok, de egyfelől erős vetélytársaim voltak, másfelől ez mégiscsak az első évem volt Németországban, ráadásul a bajnokcsapatban szerepeltem.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.