Öngyilkosság döntetlenre játszani

Visszavágót vív ma a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője első körében, és 2-1-es előnnyel várja Razgradban a Ludogorec elleni találkozót. Azt mindenki hangsúlyozza, hogy a Fradi nem akar döntetlenre játszani, a bolgár bajnok pedig biztosan erősebb összeállításban lép majd pályára, mint amilyenben Budapesten szerepelt.

2019. 07. 17. 16:31
null
Priskin Tamás többször veszélyeztetett a Groupama Arénában Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korán keltek tegnap a Ferencváros labdarúgói. Reggel hatkor már a népligeti sporttelepen gyülekeztek, együtt reggeliztek, majd mentek a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan 9 órakor indultak Várnába. A bolgár tengerparti városból csaknem két órán át buszoztak Razgradig, ahol ma este játsszák a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját.

Szergej Rebrov vezetőedző az ebéd után pihenőt adott a játékosoknak, majd előbb elméleti felkészülés, később pedig edzés következett a találkozó színhelyén. A program tehát a szokásos rutin szerint zajlott, ugyanakkor az elemzéssel összekötött videó­zás jelentősége megnőtt, mert bár a két csapat egy hete összecsapott egymással, az ellenfél csak részben lesz ismerős. Szerepet kaphat például a dallamos nevű Anicet Abel Andrianantenaina, aki az elmúlt heteket az Afrikai Nemzetek Kupáján töltötte Egyiptomban a negyeddöntőig jutó Madagaszkár válogatottjának tagjaként, de már napokkal ezelőtt visszatért a klubjához. Sztojcso Sztojev, a Ludogorec vezetőedzője Budapesten a kispadon jegelte a román válogatott Claudiu Keserűt, de a visszavágón már biztosan beteszi a kezdőcsapatba. Erre azért lehet akár fogadni is, mert Keserű remek formában van, a bolgár bajnokság hétvégi rajtján a csapat az ő két góljával győzte le a Carszko Szelót.

– Nehéz visszavágó előtt állunk a Bajnokok Ligájában, kulturáltan futballozó ellenféllel szemben a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy kiejtsük a magyarokat. Az első találkozón túl sokszor átadtuk a kezdeményezést, most nekünk kell irányítanunk és a labdát birtokolnunk, agresszívabban kell játszanunk, és több lehetőséget kell kialakítanunk – fogalmazott Sztojcso Sztojev, aki a budapesti kezdőcsapathoz képest több helyen is változtatott, Keserű mellett bekerült három brazil (a kapus Renan, illetve Cicinho és Forster), miközben a Groupama Arénában kezdő izraeli Biton, továbbá Iliev kapus, Negyalkov és Lukoki is kispados volt, az itteni gólszerzőjük, a lengyel Swierczok pedig a keretbe sem került be.

Priskin Tamás többször veszélyeztetett a Groupama Arénában
Fotó: Havran Zoltán

A Groupama Arénában született 2-1-es eredmény mindkét félnek adhat okot a bizakodásra, a Ferencváros mellett elsősorban az szól, hogy övé az előny, és akár egy döntetlen is elég lehet az üdvösséghez. És éppen ez az, amiről a csapat környékén hallani sem akarnak…

– Öngyilkosság lenne, ha null-nullra játszanánk – szögezte le a klub honlapján Máthé Csaba pályaedző –, de azt gondolom, hogy a mi csapatunk nem is alkalmas erre, a keretünket nem olyan típusú játékosok alkotják, akik türelemmel várják azt az egy esélyt, ami esetleg adódik, közben pedig kilencven percen keresztül védekezünk. Természetesen előfordulhat, hogy az ellenfél beszorít minket a kapunk elé, és ott védekeznünk kell, de az alapszándék nem az, hogy megszálljuk a tizenhatosunkat, és kihúzzuk döntetlennel.

A szakmai stáb mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ez a szándék megvalósuljon, az edzéseken Marcel Heister szerint olyan formációkat gyakorolnak, amelyeknek köszönhetően a Fradi idegenben is szerezhet gólt vagy gólokat.

– Nem azért megyünk oda, hogy megvédjük az előnyünket, támadni fogunk, szeretnénk újabb gólt, gólokat szerezni – mondta a balhátvéd. – Ha ők lövik az első találatot, önbizalmat szereznek, és sokkal nehezebb feladatunk lesz. De nem akarunk sokat foglalkozni az eredménnyel, a saját futballunkat akarjuk játszani. Biztos, hogy a Ludogorec megpróbál majd nagy nyomást helyezni ránk, és minél hamarabb bevenni a kapunkat. Ezt próbáljuk modellezni az edzéseken is.

A mérkőzés 19.30 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.