Örök és megbonthatatlan barátságban a videóbíróval

Olyan viszonyban van a Real Madrid a VAR-ral, mint egykoron hazánk a Szovjetunióval…

Ch. Gáll András
2020. 07. 20. 6:21
Benzema, Karim
528 meccs alatt sok oka volt az örömre madridi mezben Fotó: Juanjo Martin Forrás: MTI/EPA-EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Még olyankor is, amikor már semmi szüksége nincs rá, hiszen már egy fordulóval korábban eldőlt matematikailag, hogy megvan a klub 34. bajnoki címe a La Ligában, történt, hogy az utolsó fordulót lezáró Leganés–Real Madrid mérkőzésen óriásit küzdött a bennmaradásért harcoló kiscsapat. Az eredmények úgy alakultak, hogy a győzelem az élvonalbeli tagság meghosszabbítását érte volna Javier Aguirre edző együttesének. Sergio Ramos és Marco Asensio góljára Bryan Gil és Roger Assalé válaszolt, és a 78. percben 2-2 volt az állás. Egyetlen gól hiányzott a Leganésnek az üdvösséghez.

És akkor a tizenhatoson belül Jovics karján pattant meg a labda! Videózás, hosszas töprengés, majd a játékvezető és a VAR-szoba személyzete úgy dönt, hogy nem történt semmi. Amiért a jelenlegi szabályok szerint mindig tizenegyest szoktak adni, és amiért a Real Madrid egy meccsen két büntetőt is megkapott, az most nem ért semmit.

Maradt a 2-2, ezzel a Leganés kiesett, mert a Celta Vigo egy ponttal többet gyűjtött… A Madrid a vírusszünet után veretlen maradt, 11 meccsből tízet megnyert, ez az egy lett döntetlen.

A 38. forduló késő esti eredményei: Atlético Madrid–Real Sociedad 1-1, Espanyol–Celta Vigo 0-0, Granada–Athletic Bilbao 4-0, Leganés–Real Madrid 2-2, Levante–Getafe 1-0, Osasuna–Real Mallorca 2-2, Sevilla–Valencia 1-0. A végeredmény: 1. Real Madrid 87 pont, 2. Barcelona 82, 3. Atlético Madrid 70, 4. Sevilla 70, 5. Villarreal 60, 6. Real Sociedad 56, 7. Granada 56. Kiesett a Leganés, a Real Mallorca és az Espanyol. Az első négy helyezett indul a BL-ben, az ötödik és a hatodik az Európa-ligában, a hetedik az Európa-liga selejtezőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.