Ötgólos meccsen nyert az Újpest, majd távozott az edzője

A második félidő derekán négy perc alatt három gól született az Újpest és a Zalaegerszeg mérkőzésén, amelyet az NB I. 11. fordulójából halasztottak el. A fővárosiak nagyon fontos, 3-2-es győzelmet arattak, amellyel fellélegezhetnek a kieső helyektől kicsit eltávolodva. Ennek ellenére a csapat edzője, Predrag Rogan a találkozó utáni tévéinterjúban élőben jelentette be a távozását.

Magyar Nemzet
2020. 12. 23. 20:01
UTE_ZTE
Budapest, 2020. december 23. Az újpesti Junior Tallo (b) és a zalaegerszegi Bobál Dávid a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulóból elhalasztott Újpest FC - ZTE FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2020. december 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyedén letudhatta volna az Újpest elleni idegenbeli bajnokiját 3-0-s győzelemmel a ZTE, és még csak a zalai megyeszékhelyet sem kellett volna elhagynia ezért. Az eredetileg a 11. fordulóra kiírt mérkőzés elhalasztását azért kérték a lila-fehérek, mert koronavírus-fertőzés miatt annyi játékosuk betegedett meg, hogy nem tudtak volna kiállni. Emiatt játék nélkül veszítették el 3-0-ra a Diósgyőr elleni meccsüket, mert a borsodiak nem egyeztek bele a halasztása. A zalaegerszegiek igen, és ezzel az eredménytől függetlenül mindenki jól járt.

Az első huszonöt percben mondjuk nem ezt gondoltuk, annyira alacsony volt a mérkőzés színvonala. A 35. percben egy újpesti szöglet után tört meg a jég. Antonov beadására középen Csongvai érkezett üresen, és közelről a rövid felsőbe fejelt, a kiszolgáltatott Demjén kapusnak mozdulni sem volt ideje – 1-0.

Hátrányban magasabb fokozatra kapcsolt a ZTE, és ennek hamar meglett az eredménye, még az első félidő hajrájában megszületett az egyenlítő találat. Az Újpest labdát vesztett a saját térfele közepén, Favorov egyből kiugratta Könyves Norbertet a védők gyűrűjében, a válogatott támadó pedig a tizenhatos előteréből szépen tekert a kapuba a 41. percben – 1-1.

A második félidőre ugrásszerűen javult a meccsminőség, sorra alakították ki a helyzeteket a csapatok, és a törvényszerű gólok sem maradtak el. A 62. percben újra a hazaiak szerezték meg a vezetést, méghozzá újra egy pontrúgás után. Ezúttal is Antonov ívelt középre, ahol Tallo ugrott a legmagasabbra, és fejelt a kapuba – 2-1.

Mindössze két perc telt el, s máris egyenlített a Zalaegerszeg. Tajti és Babati passzolgatott, csatlakozott hozzájuk a bal szélen felfutó Bedi, aki középre tette a labdát, ott pedig Favorov csúsztatott a bal alsóba – 2-2.

Nem volt idő az ünneplésre, négy percen belül érkezett a harmadik gól, az Újpest ugyanolyan gyorsan adott, amilyen gyorsan korábban kapott. Perosevic beadására ismét Tallo érkezett, és Bobál mellől fejelt újabb gólt – 3-2.

Ezután már hiába helyezte nyomás alá a ZTE az Újpestet, újabb gól nem született. Az Újpest óriási bajban volt, hiszen október vége óta sorozatban hét bajnokin maradt nyeretlen, de most három napon belül kétszer győzött. Vasárnap a Honvéd, most pedig a ZTE ellen aratott sikert Predrag Rogan csapata, amelynek stabilizálódott a helyzete.

Ennek ellenére a meccs utáni tévéinterjúban az edző élőben jelentette be, hogy távozik az Újpest kispadjáról, szavaiból pedig az volt kivehető, hogy nem ő döntött erről, végül boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

A Zalaegerszeget pedig dicséret illeti, hogy a fair play szellemében a játékot választotta, mert a vereség ellenére mégiscsak tisztább lelkiismerettel hangolódhat a karácsonyra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.