Remek teljesítménnyel kvótát szerzett a női pólóválogatott!

A Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs torna legfontosabb mérkőzésén nyújtotta legjobb teljesítményét női vízilabda-válogatottunk, és 13-10-re verte Olaszországot az elődöntőben, ezzel kvótát szerzett a tokiói ötkarikás játékokra.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 21:09
női vízilabda-válogatott
Keszthelyi Rita hat találattal járult hozzá a sikerhez Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álomszerű kezdést mutatott be Bíró Attila csapata: Keszthelyi Rita vezérletével három perc alatt háromgólos előnyt épített ki a házigazda olaszok ellen. A támadások mellett védekezésben is remekeltek a magyar hölgyek, a blokkok a helyükön voltak, a kapuban Magyari Alda is ihletett formában védett. Az olaszok a negyed végéig nem találták meg önmagukat, mindössze az utolsó másodpercekben tudtak betalálni.

Keszthelyi Rita hat találattal járult hozzá a sikerhez
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A következő két játékrész döntetlennel végződött, így kétgólos magyar előnnyel fordult a záró felvonásra a két csapat. A különbség az utolsó percekben tovább növekedett, s végül magabiztosan, 13-10-re nyert Magyarország, s ezzel kvótát szerzett a tokiói ötkarikás játékokra! Sorozatban ötödik olimpiáján vesz részt nyáron a női válogatott, amelynek még nem ért véget a trieszti torna sem, hiszen a vasárnap este nyolc órakor kezdődő fináléban Hollandiával mérkőzik meg.

Magyarország–Olaszország 13-10 (3-1, 2-2, 4-4, 4-3)

Gólszerzők: Keszthelyi 6, Szilágyi 2, Illés 2, Szücs 1, Parkes 1, Leimeter 1, ill. Marletta 4, Tabani 2, Bianconi 2, Palmieri 2

További eredmények:

az 5–8. helyért:

Kazahsztán–Szlovákia 11-10 (2-3, 4-2, 1-2, 4-3)

Franciaország–Izrael 11-4 (2-1, 2-0, 5-2, 2-1)

elődöntő:

Hollandia–Görögország 7-4 (1-2, 2-2, 2-0, 2-0)

A vasárnapi program:

a 7. helyért: Szlovákia–Izrael 14.00

az 5. helyért: Kazahsztán–Franciaország 16.00

a 3. helyért: Olaszország–Görögország 18.00

döntő: Magyarország–Hollandia 20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.