Ronaldo nem áll le, a magyarok elleni duplája után újabb Eb-rekordra készül

Cristiano Ronaldo berúgta az ajtót az Európa-bajnokságon. A magyarok elleni góljaival a cseh Schickkel holtversenyben a góllövőlista élén áll, ő lett az Eb-k történetének legeredményesebb játékosa és legidősebb duplázója. De rekordokból sosem elég, főleg akkor, ha Ronaldóról van szó.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 9:45
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo nyaral és igyekszik kipihenni az Eb fáradalmait Fotó: MTI/EPA/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a magyar válogatott ellen 3-0-ra megnyert csoportmérkőzésen két gólt lőtt az ötszörös aranylabdás klasszis, A portugál szupersztár ezzel két újabb csúcsot döntött meg: 11 találattal ő lett az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosa, valamint – 36 évesen és 120 naposan – az eddigi tornák legidősebb duplázója.

Ronaldo újabb rekordot dönthet meg
Fotó: Getty Images/UEFA/Alex Livesey

De rekordokból sosem elég, pláne akkor nem, ha Cristiano Ronaldóról van szó. Amennyiben az ötszörös BL-győztes szombaton pályára lép a németek ellen az F csoport második fordulójában, beállíthatja az olasz kapuslegenda, Gianluigi Buffon rekordját. A Juventustól a nyáron távozó világbajnok kapus karrierje során a selejtezőket is beleértve 58 mérkőzésen szerepelt Európa-bajnokságon.

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.