Rossi: Igen, szerencsénk volt, de rászolgáltunk a győzelemre

Marco Rossi elismerte, a szerencse Szerbia ellen is a magyar labdarúgó-válogatott mellé szegődött, de amondó, a csapata rászolgált a győzelemre. A szövetségi kapitány elárulta, hogy a járvány alatti hosszú szünetben személyre szabott programot adtak a játékosoknak, akik jól álltak a feladathoz, ennek látható az eredménye.

Novák Miklós (Belgrád)
2020. 10. 12. 0:07
ROSSI, Marco
Belgrd, 2020. oktber 11. Marco Rossi, a magyar vlogatott szvetsgi kapitnya a labdarg Nemzetek Ligja harmadik forduljban jtszott Szerbia - Magyarorszg mrkzsen Belgrdban 2020. oktber 11-n. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovics Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben, sőt 65-70 percig gyorsabbak, agresszívebbek voltunk, mint az ellenfél, jól működött a letámadásunk – kezdte az értékelését a Szerbia vendégeként 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-találkozó után. – A második félidőben már voltak nehézségeink, de ne feledkezzünk meg arról, hogy Szerbia volt az ellenfél, amelynek nagyon értékes játékosai vannak. Az első félidőben kicsit talán lebecsültek minket, a másodikban már nem, mert láthatták, milyen teljesítményre vagyunk képesek. Megérdemelték volna a szerbek a döntetlent, mert két-három esetben nagy szerencsénk volt. De mi is rászolgáltunk a győzelemre, ne feledkezzünk meg Holender nagy helyzetéről sem. A magyar szurkolók, az igazi szurkolók büszkék lehetnek erre a sikerre.

A magyar válogatott zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzését is megnyerte, méghozzá erős ellenfelekkel, Törökországgal, Bulgáriával, Szerbiával szemben.

– A futballban sosincs egyetlen ok a győzelemre, de a hozzáállás nagyon fontos – felelte Rossi. – Az én játékosaim focizni akarnak, nem csak védekezni, s várni arra, hogy rögzített helyzetből talán majd adódik lehetőség gólt szerezzünk. Én az európai futballban az edzők között senki sem vagyok, de a nagy edzőknél is nagyon fontos az erőnlét és a letámadás. A szerb játékosok klubjait elnézve nem vagyunk egy szinten, de jó felkészültséggel ilyen csapatok ellen is lehet eredményt elérni. Megismétlem, megérdemeltük ezt a győzelmet annak dacára, hogy a szerbeknek voltak nagy lehetőségei.

Marco Rossi visszautasítja a méltatlan kritikát és büszke a játékosaira
Fotó: Darko Vojinovics / MTI/AP

Szerb újságírói kérdést is kapott Rossi: mit jelent a magyar futballnak, hogy a Ferencváros mellett a válogatott is sikeres?

– Igen, látható, hogy a Ferencváros Szergej Rebrov irányításával nagyon szép eredményt ért el. Mondhatjuk, hogy szeretnénk lemásolni a Fradit, s elérni az álmunkat. Izland ellen erre lesz is lehetőségünk. Izland előttünk áll a világranglistán, de szerencsére ott lesznek velünk a szurkolóink is. Ha sikerül kijutni az Eb-re, akkor kimondhatjuk, hogy lemásoltuk a Ferencvárost. Azt már most kijelenthetjük, hogy a magyar labdarúgás az elmúlt években látványosan fejlődik.

A góllal debütáló Könyves Norbertről Rossi a következőket mondta:

– Magyarországon szerencsére kicsik a távolságok, de így is rengeteget utaztunk azért, hogy megismerjük az összes magyar játékost. Könyves egy harcos, sohasem adja fel, büszke arra, hogy Magyarországot képviseli, ilyen mentalitású játékosokra van szükség. Szerbiában születve ezt könnyű volt elsajátítania.

Rossi azt is elárulta, hogy a meccs után megkérdezte Könyvest, gondolta-e volna tíz napja, hogy ilyen élményben lesz része, amire Könyves azt felelte, dehogy, s hozzátette: – Köszönöm, mister.

Kimaradt Dzsudzsák, Korhut, Lovrencsics, Szoboszlai nem lehet itt, de az új emberek mind megállják a helyüket. Mi a sikerek titka? – kérdeztük Marco Rossit.

– A csapatszellem. Nagyon elszánt minden játékos. Tavaly novemberben kikaptunk Walestől, aztán jött a járvány, s szeptemberig nem találkoztunk. Ezalatt sok e-mailt, videót küldtünk a játékosoknak arról, hogy szerintünk miben kellene fejlődniük, hogy erősebb legyen a csapat. S erre nagyon jól reagáltak, plusz munkát végeztek. Ha kikaptunk volna Szerbiában, mondjuk 2-0-ra, semmi sem történt volna, mint ahogy kikaphattunk volna a törököktől is, ahogy ez az oroszok ellen meg is történt, de senki sem mondhatja, hogy ez kudarc lenne. Azt kértem a srácoktól, hogy minden mérkőzésre emelt fővel fussanak ki. Ezt megértették, s most ez történt. Nagyon büszke vagyok rájuk.

Nem lepődtek meg a szerbek

– Nem lepett meg a jó játékuk, s egyáltalán nem becsültük le őket. Egyik csapat sem a legjobb felállásban szerepelt. Vereséget szenvedtünk, ami miatt csalódottak vagyunk, nagyon nem lehetünk elégedettek azzal, hogy az utolsó helyen állunk a csoportban – mondta Ljubisa Tumbakovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.