Ismét nincs trónfosztás: a Sopron sorozatban hetedszer bajnok

A szünetig hatalmas csatát hozott a női kosárlabda-bajnokság döntőjének a negyedik mérkőzése, utána viszont a Sopron Basket beleerősített, Szekszárdon is győzni tudott 62-54-re, amivel 3-1-re megnyerte a párharcot. A soproni együttes továbbra is egyeduralkodó itthon, hiszen sorozatban hetedszer vehette át az aranyérmet, ugyanakkor a Szekszárd is a maximumot nyújtotta.

2021. 05. 04. 18:24
Szekszárd_Sopron
Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Studer Ágnes megmondta a Sopron elleni párharc előtt, ők nem gondolkodhatnak másként. A kérdés a női bajnokság döntőjében évek óta ugyanaz: meg lehet-e verni a Sopront háromszor? A finálé ugyanis három nyert meccsre megy, és az talán elképzelhető, hogy az ellenfél remek napot fog ki, a címvédő pedig pocsékot, és egy győzelem így összejöhet – de három, az lehetetlen. A Szekszárd válogatott irányítója a párharcról szólva mondta azt, hogy a kérdés tökéletesen reális, de nekik hinniük kell abban, hogy a Sopron verhető egynél többször, hovatovább háromszor is.

Egy mindenesetre összejött, a másodikat, a hazai mérkőzést a Szekszárd három ponttal megnyerte, és eddig a pályán ez volt 2019. december 1-je óta a soproniak első veresége hazai sorozatban. A tolnai csapat azzal a sikerrel a múlt héten egyenlített, majd a harmadik találkozón szombaton roppant simán, harmincöt ponttal kikapott, és jött a negyedik meccs, ismét Szekszárdon egyszerű képlettel: újabb szekszárdi siker már hatalmas bravúrt jelenthetett, a Sopron pedig a tizennegyedik bajnoki címéért lépett pályára. A mérkőzés, illetve a párharc ereje nemzetközi szinten is mérhető volt, hiszen az Európa-kupa bronzérmese fogadta a kontinens elitjét jelentő Euroliga negyedik helyezettjét.

 

Czukor Dalma szerez pontot a Szekszárd ellen
Fotó: Mirkó István

 

A hazai klub több fórumon is hívta a szurkolókat, végül háromnegyed ház jött össze, beleértve mintegy kéttucatnyi roppant lelkes és hangos sopronit is. Ennek köszönhetően régen átélt remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, a kisebb és a nagyobb tábor is síppal, dobbal, talán még nádi hegedűvel is buzdította a kedvenceit. A címvédő szemlátomást sokat tanult a múlt heti vereségéből, roppant keményen, harcosan, mondhatni, a Szekszárdot a saját fegyverével akarta semlegesíteni, és nem engedte belelendülni a játékba a házigazdákat. Két triplával kezdett, amit a hazai együttes még kiegyenlített Cyesha Goree révén, ám attól fogva fokozatosan elhúztak a vendégek, elsősorban Jelena Brooks kosarainak köszönhetően.

Minden labdáért és dobóhelyzetért kemény küzdelem zajlott, és azt lehetett tudni, hogy a szekszárdiak ebben állják a sarat. Ugyanakkor rengeteg hiba csúszott be a támadásokba, ami dicséri a védekezést, ám mindkét oldalon többen alig edzve, „összedrótozva” kosárlabdáztak, és így a játék szépsége a szokásosnál kevésbé domborodott ki. A második negyedben gyakran egymás hibáiból sem tudtak élni a csapatok. Hazai részről Zala Friskovec triplái tartották életben a reményt, és a nagyszünetre hétpontos soproni előny alakult ki.

 

Megan Walker triplái lendítették át a holtponton a címvédőt
Fotó: Mirkó István

 

A Szekszárdot űzte, hajtotta a közönsége, ám a Sopron nagyon összeszedte magát a folytatásra, és ezzel ki is jött a tudáskülönbség, Megan Walker tripláival, Határ Bernadett hasznos játékával és remek védekezéssel az utolsó játékrészre tizennyolc pontra hizlalta fel az előnyét. Ennyit pedig nincs Európában csapat, amely tíz perc alatt le tudna dolgozni a Sopron Basket ellen, tehát csak a mérkőzés végeredménye maradt kérdés. Kicsit kiengedett a címvédő, ráadásul pályára küldte a fiataljait is, a Szekszárd pedig becsülettel harcolt, és bár mondhatni, ebben a párharcban a maximumot nyújtotta, az elején feltett kérdésre ez a válasz: jelenleg nem, hogy három, de két meccsen sem lehet itthon legyőzni a Sopront, amely 62-54-re győzött, és sorozatban hetedszer ülhetett fel a magyar női kosárlabda trónjára.

Női bajnoki döntő, 4. mérkőzés: Szekszárd–Sopron Basket 54-62 (12-21, 14-12, 9-20, 19-9). A párharcot ezzel a Sopron Basket nyerte meg 3-1-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.