Sportszerű véleménye miatt penderítették ki a teniszlegendát

Nem tűri az LMBTQ-közösség a más véleményt?

Juhász Attila
2019. 02. 21. 15:40
Navratilova, Martina
Wimbledon, 2004. június 21. Az egyesben egykor kilencszeres wimbledoni bajnok amerikai Martina NAVRATILOVA röptézi a kolumbiai Catalina Castano labdáját az angol nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában Wimbledonban 2004. június 21-én. Navratilova 1994 óta most elõször indult egyesben az angol nyílt bajnokságban. (MTI/EPA/Eddy Risch) Fotó: EDDIE RISCH Forrás: MTI/EPA/Eddy Risch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Athlete Ally nevű szervezet, amely az LMBTQ-közösséghez (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer emberek) tartozó sportolók jogainak támogatását, érvényesítését állítja tevékenységének fókuszába most leghíresebb tagjával szüntetett meg minden kapcsolatot.

Az összesen 59-szeres Grand Slam-győztes Martina Navratilová ugyanis ellenvéleményt merészelt megfogalmazni velük szemben.

A leszbikusságát évtizedek óta nyíltan vállaló legenda ugyanis nem tartja helyesnek azt, ha egy transzszexuális, vagyis férfiból magát nővé operáltató sportoló a hölgyek között versenyez. Navratilová szerint ez nem tisztességes, sőt lényegében csalásnak tekinthető, hiszen szerinte egy férfinak született, férfi génekkel rendelkező sportoló küzd meg olyanokkal, akik biológiai szempontból is nők.

Az ember azt gondolná, hogy ez egy teljesen világos és egyértelmű, ráadásul mélységesen sportszerű megnyilvánulás, a magát nyíltan az LMBTQ-közösséghez tartozónak valló személytől.

Ám, a szintén homoszexuális sportoló, a korábban bírkózásban jeleskedő Hudson Taylor által alapított szervezetnél ez kiverte a biztosítékot, azonnal eltávolították őt a tanácsadó testületből, homofóbnak, pontosabban transzfóbnak bélyegezték az amerikai teniszlegendát.

Azt pedig mindenki pontosan tudja, hogy ez mit is jelent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.