Szabó Szebasztián tovább faragta az országos csúcsát a Duna Arénában

A Los Angeles Current nyerte a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) harmadik mérkőzését, amelyen Szabó Szebasztián újabb magyar csúcsot állított fel, de ez sem segített a csapatán, amely az utolsó helyen zárta a fordulót.

Magyar Nemzet
2020. 10. 25. 20:10
SZABÓ Szebasztián
Budapest, 2019. október 4. A későbbi második helyezett Szabó Szebasztián a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 4-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ISL harmadik meccsének második napját rendezték ma a Duna Arénában, ahol a rövid pályás viadalhoz idén újoncként csatlakozott Toronto Titans és a Tokyo Frogs, illetve a magyarokat is foglalkoztató Aqua Centurions mérkőzött meg egymással. Az első nap után a Current állt az élen, amelyet szorosan követett a Frog Kings, és vasárnap is ez a két csapat küzdött a győzelemért.

A Los Angeles-iek nyerték meg a vegyes váltót, amivel jogot szereztek arra, hogy megválasszák az úgynevezett csillagszóró futam úszásnemét. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, még az angyalok városában is, így nem volt meglepetés, hogy a Current a hátúszást választotta, mivel a csapatában tudta a riói olimpián 100 és 200 háton is bajnok Ryan Murphyt, akinek a hathatós segítségével meg is nyerte a meccset a Frog Kings előtt.

A négy csapat közül az utolsó helyen az Aqua Centurions végzett, amelynek színeiben versenyző Szabó Szebasztián 50 méter pillangón 21,96 másodperces idővel csapott célba, ami négy századdal jobb a korábbi magyar országos rekordjánál, amelyet hétfőn állított fel. Csapat- és honfitársai közül Verrasztó Evelyn 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen hetedik, 100 méter vegyesen nyolcadik, Burián Katalin pedig 100 méter háton nyolcadik lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.