Szalai Ádám ziccert rontott, Dárdai Márton gólpasszt adott

Szalai Ádám ziccert rontott, Dárdai Márton gólpasszt adott, Dárdai Pál megszerezte az első pontot a négyből, amelyet minimális célként tűzött ki. A Bundesliga 29. fordulójából elhalasztott és ma bepótolt Mainz–Hertha meccs 1-1-es döntetlennel ért véget, így a berliniek pontszerzéssel kezdték meg a felzárkózást a csapaton végigsöprő koronavírus-fertőzések után.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 19:55
Hertha_Mainz
03 May 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Hertha BSC, Matchday 29. Hertha's Santiago Ascacibar (l) in a header duel with Mainz's Ádám Szalai. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by TORSTEN SILZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: TORSTEN SILZ Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét nap alatt öt meccsen lép pályára a Hertha, miután a csapat karanténba került, és a legutóbbi három mérkőzését elhalasztották a Bundesligában. Az erőltetett menet előtt vezetőedző azt mondta, hogy az elmaradt három találkozón minimum négy pont megszerzése a cél, ezzel ugyanis elkerülnének a kieső helyekről. Hiába az elhatározás, a Szalai Ádámot is kezdőben bevető Mainz kezdte jobban a találkozót. A hazaiak kiváló formának örvendtek, a legutóbbi hat bajnokijukból ötöt megnyertek.

A 20. percben Szalai a vezetést is megszerezhette volna a Mainznak, egy szép kényszerítőzés után ziccerben ugrott ki a berlini védők közül, ám az emelését Schwolow kapus reflexmozdulattal hárította.

a kihagyott ziccer pillanatában Fotó: MTI/EPA/Alex Grimm

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, ráadásul egy másik magyar főszereplésével. A Herthában ugyanis Dárdai Pál középső fia, Márton volt tagja a kezdőnek, és ő végezte el a berliniek több szabadrúgását. A 36. percben egy ilyenből csavart szépen a mainzi kapu elé, ahol Tousart fejelt a kapuba, s szerezte meg a vezetést a Herthának Dárdai Márton gólpasszából.

 

Még az első félidőben kiegyenlített az addig több helyzetet kidolgozó Mainz: a 40. percben Mwene gyönyörű gólt lőtt 17 méterről, s alakította 1-1-re az állást.

 

Szünet után kissé alábbhagyott a színvonal, Szalai Ádám a 72. percben elhagyta a pályát, Dárdai Pál pedig igyekezett győzelemre játszani, a hajrára lengyel csatárát, Piateket is pályára küldte. Alighanem az ő lábában maradt a berlini győzelem: a 82. percben Darida tálalása után óriási helyzetben, a kaputól mindössze néhány lépésre mellé lőtt.

Maradt a döntetlen a végére, a Mainz az egy ponttal matematikailag még nem, de gyakorlatilag szinte megmenekült a kieséstől. Szalaiéknak 35 pontja van, amivel maradtak a 12. helyen, viszont három fordulóval a vége előtt hat pont az előnyük az osztályozós helyen álló , 16. Köln előtt. A Hertha pedig Dárdai Pál négypontos tervéből egyet kipipált, s 27 ponttal, a Kölntől kettővel lemaradva várhatja a következő pótlást Freiburgja ellen csütörtökön.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.