Szoboszlai Dominik lett az osztrák bajnokság legjobb játékosa

A Salzburg magyar válogatott labdarúgója ebben az idényben kilenc bajnoki gólt ért el.

Ch. Gáll András
2020. 07. 05. 19:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai most büntetőből köszönt be a Red Bull Salzburg soros bajnokiján a 32., utolsó fordulóban, s a biztonság kedvéért még egy gólpasszt is adott Linzben. Honfitársunk kilenc góllal fejezte be az osztrák Bundesliga idényét, plusz 14 gólpasszal, azaz 23 gólban volt benne a keze (illetve a lába) közvetlenül.

Szoboszlait köszöntik gólja után Fotó: Redbullsalzburg.at

A már régóta bajnok Red Bull Salzburg 3-0-ra győzött, az első gólt Szoboszlai szerezte tizenegyesből a 67. percben, a másodikat Ramalho Szoboszlai szöglete után hat perccel később, majd a 95. percben Junuzovic felvágása miatt még egy büntetőhöz jutott a Salzburg, ezt Szoboszlai átengedte a fiatal Camarának, aki belőtte élete első bajnoki gólját. A vége tehát 3-0, 110 góllal fejezte be a bajnoki szezont a Salzburg, ami osztrák gólcsúcs.

Dominik gólja:

Szoboszlai most szédületes szezont tudhat maga mögött, bejátszotta magát – különösen a koronavírus-szünet után – korosztálya legjobbjai közé, nem Magyarországon, nem Ausztriában, hanem az egész világon. Folytatás ősszel, az osztrák Bundesliga szeptember 11-én kezdődik, de arra nem vennénk mérget, hogy ez honfitársunkra is vonatkozik. Őt inkább az érdekli, hogy a Serie A mikor kezdődik...

FRISSÍTÉS

A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019–2020-as idény legjobbjának az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) a gólkirály Shon Weissman (WAC), Patson Daka és Erling Håland (mindkettő Salzburg), valamint Michael Liendl (WAC) előtt. A bajnokság legjobb játékosát a klubelnökök és a vezetőedzők választották meg. A 19 éves, nyolcszoros magyar válogatott középpályás mellett a Red Bull Salzburg vezetőedzőjét is díjazták, Jesse Marsch lett az idény legjobb edzője.

– A koronavírus-járvány utáni időszakban 17 kanadai pontot szereztem, de őszintén megvallva nem erre figyeltem. Egyszerűen minden trófeát meg akartam nyerni a csapattal. Ezekkel válsz többé – mondta a Salzburg hivatalos honlapjának. A Transfermarkt statisztikája szerint – az utolsó fordulóban is gólt és gólpasszt jegyző – Szoboszlai összesen kilenc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga 2019–2020-as idényét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.