Szurkolója is a Ferrarit büntette

Fábik TiborFerrari
2019. 06. 12. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Ferrari maranellói főhadiszállásán az olasz zászló mellé tüntetőleg kitűzték a csapatét is, amit akkor tesznek, ha futamot nyernek, vasárnap Sebastian Vettelt hiába intették le elsőként Montrealban, a még a verseny közben kapott öt másodperces büntetése miatt a másodikként célba érkezett (Mercedes) lett a Kanadai Nagydíj hivatalos győztese. S emiatt Itáliában éppen egy korábbi olasz Formula–1-es pilótán, Emanuele Pirrón verik el a port.

A háromtagú döntéshozó testületben Vettel kormánymozdulatait kiemelve ő is arra szavazott, hogy az élen haladva kicsúszó, majd a pályára visszatérő Vettel szándékosan szorította a falhoz Hamiltont, mert elkerülhette volna a veszélyes manővert. Vettel mellett két korábbi világbajnok, Mario Andretti és Nigel Mansell sem értett egyet az ítélettel, ugyanakkor egy harmadik, Nico Rosberg helyesnek tartotta azt. Tegyük hozzá, hogy ő 2016-ban a Mercedesszel nyert vb-t.

Pirro az F1-ben eltöltött három szezonjában nem alkotott maradandót, a legjobb eredménye egy ötödik hely az 1989-es Ausztrál Nagydíjról, viszont ötször győzött a Le Mans-i 24 órás autóversenyen. Utóbb pedig bevallotta, hogy a Ferrari nagy szurkolója. – Sajnálom, hogy így ért véget a verseny, néha nem könnyű döntéseket hozni, de a tisztességnek, a becsületnek mindenek felett kell állni – mondta Pirro, aki azért elárulta, hogy vasárnap éjjel nem jött álom a szemére. Azt nyilván ő is tudja, hogy amikor a 2016-os Monacói Nagydíjon hasonló szituációban éppen Hamilton egy kanyart levágva jött vissza a pályára, feltartva Daniel Ricciardót, akkor a brit pilótát nem büntették meg…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.