Tokmac Messiék ellen akar pontot csenni a születésnapján

A Bajnokok Ligája idei szezonjában a selejtezőkön eddig összesen három gólt szerző Tokmac Nguen alig várja a holnapi Barcelona elleni debütálását a csoportkörben. Edzője, Szergej Rebrov szerint lehetetlen felkészülni Lionel Messi ellen, s erre már csak a feszített válogatott program miatt nem is volt lehetőség.

Szilágyi
2020. 10. 19. 21:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sablonos kérdések, unalmas semmitmondó válaszok. Minden fontosabb futballmérkőzés előtt ez a papírforma: egyik csapat edzője és játékosa sem szereti kiteregetni a lapjait. Némiképp eltért a hagyományostól a ma esti Barcelona–Ferencváros mérkőzést felvezető sajtótájékoztató. Mint tudjuk, kedd este a a Ferencváros, hétvégén pedig az El Clásico vár a Barcára.

S ha már klasszikus: a nálunk csak derbiként emlegetett Újpest elleni meccs lesz az FTC hétvégi programja. Ahogy Szergej Rebrov fogalmazott: ez lesz csapata El Clásicója. A Ferencváros edzője kijelentette, jobb lett volna százezer ember előtt játszani, de nincs mit tenni, mint alkalmazkodni a járványhelyzet miatt bevezetett szabályokhoz. jelenléte vagy esetleges távolléte kapcsán Rebrov leszögezte, a felkészülési idő rövidsége és a feszített válogatott-program miatt nem volt elég lehetőség kidolgozni a Messi elleni taktikát. – De hát, rá úgysem lehet készülni, hiszen ő a világ legjobb támadó játékosa – mondta Rebrov. Kérdésünkre sem volt hajlandó az edző felidézni a Barcelona elleni eddigi legszebb pillanatait (pedig játékosként lőtt egy-két gólt a Nou Campban), de határozott profi módjára a játékosait tolta előtérbe, akik a magyar bajnokságot és Magyarországot akarják büszkén képviselni a BL-ben.

Tokmac Nguen, a sorozatban eddig három gólt jegyzett norvég-kenyai csatár ma a születésnapján játszhat a Barcelona ellen, s ezt a lehetőséget ő megtiszteltetésnek fogja fel.

Nguen a Nou Campban is nagyot alakítana
Fotó: Mirkó István

– Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy és Lionel Messi ellen játszhat a Bajnokok Ligájában, a csoportmeccsen. Nekem a huszonhetedik születésnapomon megadadhat, hogy a Barcelona ellen futballozzak. Ez óriási megtiszteltetés – mondta Nguen.

A Ferencváros népszerű csatára aláhúzta: mivel mindkét csapat szeret és tud is támadni, ezért érdekes mérkőzés várható. – Én gyors vagyok, de erre felkészül az ellenfél is, a Barcelonának nagyon jó a védősora. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, például a világ-, és Európa-bajnok Piqué ellen. A születésnapomra a legszebb ajándék lenne egy győzelem vagy az, ha pontot tudnánk lopni a Barcelona otthonából. Nem tudom, hogy mik a Barcelona gyengeségei, de ez nem is az én dolgom. Nekem az a feladatom, hogy a pályán jó teljesítményt nyújtsak és a játékomra koncentráljak. Nekünk alkalmazkodnunk kell a Barcelona játékához, amely – elárulhatom – egyébként a kedvenc csapatom. Különleges este lesz a Camp Nouban – fogalmazott a Fradi-tábor egyik kedvence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.