Ünnepelt a Paks és az Újpest is, de csak a lilák örülhettek

Ünnepelt Paks, mert az NB I első fordulójában az Újpest elleni találkozó előtt avatták fel a város új stadionját. A vendégek azonban elrontották házigazdáik ünnepét, ugyanis Simon Krisztián két góljával 2-1-re nyertek, és elvitték a három pontot a szép, modern létesítményből.

Magyar Nemzet
2020. 08. 15. 18:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paks már a mérkőzés előtt ünnepelt. A 2020–2021-es bajnokság rajtjára lett kész a város, illetve a Paksi FC új stadionja, és az Újpest elleni találkozó előtt avatták fel a létesítményt. Volt gyerekfoci és freestyle foci bemutató, valamint fellépett az USNK nevű erdélyi rappáros is. Az alkalomra való tekintettel a klub vezetői úgy döntöttek, a belépés ingyenes erre a mérkőzésre, ugyanakkor elégedetten vették tudomásul, hogy még soha annyi bérlet nem kelt el, mint az új idényre. A mérkőzés kezdete előtt Szabó Péter, Paks polgármestere és Gellei Imre, a csapat egykori edzője mondott beszédet, majd Kutas Attila katolikus plébános, Nepp Éva evangélikus lelkész és Lenkey István református lelkész megáldotta a stadiont.

A Paksi FC új, 6163 férőhelyes Fehérvári úti stadionja
MTI/Szigetváry Zsolt

A város ékszerdobozának számító új stadionban a főtribünként szolgáló A lelátóra – ahol a VIP-szektor és a sajtóterasz is helyet kapott – közel kétezren foglalhatnak helyet, a B lelátóra 1200, a vendégszektorba (C lelátó) 550, az eredményjelző helyére felhúzott D lelátóra pedig 815 szurkoló ülhet le.

Az Újpestet nemigen hatotta meg az ünnepi hangulat, ugyanis a 17. perccel a paksiak arcára fagyasztotta a mosolyt. Simon Krisztián nagyszerűen vett le egy kiugratást, átemelte a labdát a kilépő Holczeren, az a keresztlécről Bacsa elé pattant, ő fejjel Simon elé bólintotta, aki jobbról, az ötös sarkáról a bal alsó sarokba lőtt – 0-1.

Válaszként a másik oldalon Böde tekerte a labdát a bal felső sarok fölé, a második oldalon pedig Mitrovics 23 méteres, a léc felett elzúgó lövése bizonyította a vendégek játékkedvét. A 32. percben a szerb középpályás még közelebb került a gólszerzéshez, ekkor 18 méterről, szabadrúgásból a jobb kapufát találta el a felső sarok közelében, Holczer a gólvonalon szurkolt… A 41. percben csaknem egyenlített a Paks, Bognár I. 18 méteres lövését azonban Banai hatalmas bravúrral védte.

Egy perc sem telt el a második félidőből, amikor Böde az ötösről a kapu mellé fejelt, óriási helyzet volt. Ennek ellenére hideg zuhany érte az újpesti szurkolókat, ugyanis a szektoruk előtt váratlanul beindult a pálya locsolóberendezése – a jelek szerint nem minden tökéletes az új stadionban. Különösen úgy, hogy senki sem tudta, hogyan lehetne elzárni az öntözőt, és emiatt hosszú percekig állt a játék. Miután a gond megoldódott, hamarosan vigasztalódhattak az eláztatott lilák: Mitrovics hosszú passza után Simon cselezgetett, majd elhúzta a labdát Holczer mellett is, és 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 0-2.

A rendes játékidő utolsó negyedórájára fordulva már nem csak a stadion miatt ünnepelt a hazai tábor, egy szépen kijátszott helyzetet Ádám úgy zárt le, hogy középről, öt méterről a hálóba lőtt – 1-2. A szépítés feldobta a házigazdákat, komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ugyanakkor a vendégek kontrázni próbáltak, de csak elvétve sikerült eljutniuk a hazai kapuig.

Az öntözőrendszer meghibásodása miatt 11 perc volt a hosszabbítás. Ez szinte teljes egészében a paksiak labdabirtoklásával telt el, de az erőfeszítéseiket nem kísérte siker. Ünnepelt tehát Paks, ünnepelt az Újpest, de mivel az utóbbi győzött, csak a lilák lehettek boldogok a meccs lefújása után.

NB I, 1. forduló

Péntek

MTK–Ferencváros 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4445 néző, jv.: Solymosi. Gólszerzők: Gera (37.), illetve Nguen (59.).

Szombat

Paks–Újpest 0-2 (0-1), Paks, 3870 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon (17., 62.)

ZTE–Mol Fehérvár FC 18.35.

Vasárnap

Diósgyőr–Mezőkövesd 16.55

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 19.00

Hétfő

Budafok–Kisvárda 19.00.

Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.