Veretlenül zárta karrierjét a thaiföldi bokszvilágbajnok

Tökéletes mérleggel, mind az 54 mérkőzését megnyerve vonult vissza immár hivatalosan is a profi ökölvívás legalsó kategóriájában világbajnok thaiföldi Wanheng Menayothin – adta hírül a TalkSport.

Forrás: MTI2020. 06. 24. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves kislégsúlyú (49 kg alatt) bokszoló utolsó meccsét tavaly októberben vívta, s nyerte is meg, megvédve a WBC szervezetnél 2014 óta őrzött vb-címét.

A sportember abban a tudatban hagyhatja maga mögött a ring világát, hogy övé a legjobb statisztika a hivatásos ökölvívók között. Visszavonulásával olyan, szintén makulátlan mérlegű sportági nagyságokat előzött meg az örökrangsorban, mint Floyd Mayweather Jr. és a néhai, szintén amerikai Rocky Marciano. Előbbi 50, utóbbi 49 győztes mérkőzéssel a háta mögött fejezte be profi pályafutását.

A hivatásosnak 2007-ben állt, hibátlan mérlegű thai bokszoló 12 alkalommal védte meg világbajnoki titulusát, s 54 sikeréből 18-at aratott kiütéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.