Zidane szerint természetes, hogy szenvedett a Real Madrid

A spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójából előrehozott mérkőzésén a Real Madrid hazai pályán 3-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót. A fővárosi klub győzelmével pontszámban utolérte az éllovas Real Sociedad, Atlético Madrid duót.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 11:35
La Liga Santander - Real Madrid v Celta Vigo
SOCCER-SPAIN-MAD-CLV/ Fotó: Susana Vera Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom percre volt szüksége a Bilbao rutinos középpályásának, Raúl Garcíának, hogy összeszedjen két sárga lapot a Real Madrid otthonában. Az emberelőny azonban nem tette egyértelművé az összecsapást, csak az első félidő ráadásában szerezte meg a hazaiaknak a vezetést. A második játékrész elején Ander Capa egyenlített, a hajrában viszont a rekorder Karim Benzema duplája eldöntötte a három pont sorsát.

A Real Madrid a kedd esti 3-1-es győzelemmel utolérte a Real Sociedad, Atlético Madrid kettőst, igaz, rosszabb gólkülönbsége miatt továbbra is harmadik a tabellán. A királyi klub vezetőedzőjétől, Zinedine Zidane-tól mégis magyarázatot vártak, amiért a több mint egyórányi emberelőny ellenére szenvedve tudták csak leküzdeni a tabella második felében álló ellenfelet.

– Így igaz, szenvedtünk. Csakhogy a spanyol bajnokságban szenvedés nélkül nem lehet meccset nyerni. Nagyon nehéz sorozatban vagyunk, az előző három meccsen az első perctől az utolsóig kiválóan játszottunk. A Bilbao ellen több nehézségünk adódott, nem játszottunk annyira kiválóan, de megérdemeltük a győzelmet, úgyhogy elégedett vagyok.

Zidane ismét dicsérte honfitársát, Benzemát, most a francia labdarúgás történetének tükrében.

– Számtalan góljával folyamatosan bizonyít, számomra ő a valaha volt legjobb francia csatár. Amikor nehezebb helyzetbe kerültünk, szerzett két gólt, és ezzel megnyertük a meccset.

A mérkőzést azért hozták előre a 19. fordulóból, mert január 13. és 16. között zajlik a Spanyol Szuperkupa, négy csapat részvételével. A tavalyi bajnokság első két helyezettje, a Real Madrid és a Barcelona mellett a 2019/20-as kupasorozat két döntőse, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao küzd meg a trófeáért. (Külön érdekesség, hogy a két baszk klub kupadöntőjét csak jövő áprilisban rendezik, mert nem akarták zárt kapuk mögött lejátszani a finálét.) Ennek megfelelően szerda este a Barcelona és a Real Sociedad is lejátssza az egymás elleni bajnokiját.

Meglepetések nélkül

Elkezdődött az elsőosztályú csapatoknak is a spanyol Király-kupa. Kedd este ötödosztályú riválist búcsúztatott az Osasuna, míg negyedik ligás ellenféllel szemben továbbjutott a Sevilla, a Valladolid és a Huesca, igaz, utóbbinak hosszabbításra volt szüksége a Marchamalo otthonában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.