Zöld-fehér rangadóval búcsúzik az esztendő

A női kézilabda-vb után rögtön csúcsrangadóval folytatódik a hazai bajnokság. Nehéz is lenne nagyobb fajsúlyú mérkőzést beékelni karácsony és szilveszter közé, mint a holnapi FTC–Győr rangadót.

2019. 12. 28. 17:44
null
A győri klasszisoknak nagyot kell küzdeniük a Fradi ellen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A számunkra balul sikerült női kézilabda-világbajnokság után rögtön csúcsrangadóval folytatódik a hazai bajnokság. Nehéz is lenne nagyobb fajsúlyú mérkőzést beékelni karácsony és szilveszter közé, mint a holnapi Ferencváros–Győr rangadót (Elek Gyula Aréna, tv: M4 Sport, 18.00). Tíz forduló után az ETO hibátlan teljesítménnyel, négy ponttal előzi meg az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencvárost.

– Nem nézzük, hogy áll a tabella, elsősorban magunkra összpontosítunk. Mindkét csapat komoly presztízst csinál ebből a meccsből, de meggyőződésem, hogy nem ezen az egy találkozón fog eldőlni a bajnokság – magyarázta a címvédő ETO edzője, Danyi Gábor.

Faluvégi Dorottya számára biztosan különleges mérkőzés lesz a holnapi: a junior-világbajnok szélső a nyáron igazolt a Ferencvárostól Győrbe, s a hét végi meccs lesz az első alkalom, hogy korábbi csapata ellen játszhat.

– Először azt reméltem, hogy minél hamarabb essünk túl ezen a mérkőzésen, majd a sorsolást látva megnyugodtam, a karácsony és a szilveszter közötti, a világbajnokság utáni csendesebb időszakig minden leülepszik bennem. De nem tagadom, van bennem drukk. A Fradi legnagyobb erőssége az egység, mindig akad valaki, aki egy-egy meccsen kiemelkedőt nyújt akkor is, ha a többieknek kevésbé megy a játék – mondta lapunknak a Győr jobbszélsője, hozzátéve, hogy a fradista egységgel szemben egy hasonlóan szervezett, fegyelmezett csapatjáték lehet kifizetődő a rangadón.

A győri klasszisoknak nagyot kell küzdeniük a Fradi ellen
Fotó: Kurucz Árpád

Az előző szezonban ötször találkozott egymással a két zöld-fehér csapat: a Bajnokok Ligájában mindkét alkalommal döntetlen lett a végeredmény, a magyar bajnokságban oda-vissza győzött az ETO, és a kupadöntőben is a Győr volt a jobb. Legutóbb 2017-ben nyert pályaválasztóként a Ferencváros, azóta nem volt sikerélménye a Bajnokok Ligája címvédője ellen.

– A magyar válogatottban szereplő nyolc játékosunk (Bíró Blanka, Lukács Viktória, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Márton Gréta, Schatzl Nadine, Pásztor Noémi) nem csúcsformában érkezett haza a vb-ről, de az azóta eltelt edzéseken lerítt róluk, hogy csapatként összefogva akarnak újra visszatalálni a helyes útra – olvasható a ferencvárosi klubhonlapon.

A Győr két magyar játékossal, a kapus Kiss Évával és Faluvégi Dorottyával képviseltette magát Japánban, de a keretükből Amandine Leynaud, Estelle Nze Minko, Béatrice Edwige a francia, Kari Brattset és Stine Oftedal a norvég, Anne Mette Hansen a dán, Eduarda Amorim a brazil, Katarina Bulatović a montenegrói válogatott tagjaként játszott a világbajnokságon.

Nem tétlenkedett a bajnok a vb után: bejelentette Laura Glauser érkezését, a Metz francia kapusa majd a nyáron csatlakozik a BL-címvédőhöz. Az FTC edzője, Elek Gábor pedig a Sport TV-ben örvendeztette meg a Fradi-szurkolókat: – Két új támogató érkezett a csapathoz, az ő segítségük révén kicsit nagyobb kaliberekben gondolkodhatunk az igazolásoknál.

Glauser érkezése és a Fradi-keret megerősítése még odébb van, a holnapi rangadót a már jól ismert szereplők döntik majd el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.