A Zöld-foki Köztársaság készen áll, jöhet az első vb-meccsünk

A mai antigéngyorsteszt negatív eredményeket hozott, az afrikai csapat játékra készen áll a magyar válogatott elleni mérkőzésre az egyiptomi férfikézilabda vb-n.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 19:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borotvaélen táncolt a magyar válogatott bemutatkozó mérkőzése az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, a vb helyszínére érkező afrikai delegációt karanténhotelben szállásolták el. A csapatot újabb csapás sújtotta: további négy játékos a megérkezéskor elvégzett teszten akadt fent a rostán. Félő volt, hogy további pozitív esetek miatt elmarad a tegnap estére tervezett mérkőzés. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség szabályzata szerint egy csapat csak akkor léphet pályára, ha legalább tíz játékost – egy kapust is beleértve –, egy edzőt és egy orvost vagy fizioterapeutát ki tud állítani az adott találkozóra. Délelőtt újabb teszt várt a zöld-foki szigeteki válogatottra, két órával a találkozó kezdete előtt érkezett a hivatalos eredmény. A delegáció valamennyi tagja negatív eredményt produkált, így minden akadály elhárult a mérkőzés megrendezése elől.

A találkozóra a gyermeke születése miatt Szegeden tartózkodó Bodó Richárd mellett Bóka Bendegúzt, Rodriguez Alvarez Pedrót és Székely Mártont nem nevezte a magyar válogatott.

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.