Ezt az ötven filmet ajánlják a 11 évesnél fiatalabbaknak

Melyek azok a filmek, amelyeket a gyerekeknek is érdemes megnézni? Erről készült most egy összeállítás.

Balogh Roland
2017. 06. 19. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melyek azok a filmek, amelyeket a gyerekek is megnézhetnek? Ismerős szülői dilemma, és sokszor nehéz is eldönteni, vajon egy-egy, akár animációs filmet ajánlhatunk-e a kicsiknek. Ezt a választást próbálja megkönnyíteni az Into Film nevű filmes, gyerekoktatási szervezet, amely hétfőn kiadott egy ötvenes listát arról, hogy melyik az az ötven alkotás, amelyet a gyerekeknek 11 éves koruk előtt érdemes megnézniük.

A brit közszolgálati BBC által is közölt összeállítás öt kategóriájában animációs filmek mellett akadnak bőven régebbi, ismert klasszikusok és családi mozik is. Így például ajánlják az Oroszlánkirályt, a Toy Storyt, A szépség és a szörnyeteg 1991-es rajzfilm változatát, a Csodálatos rókakomát, a Shreket, a Tapsi hapsiékkal és Michael Jordannel felálló Space Jamet, az 1961-es 101 kiskutyát, vagy épp az 1941-ben készült Dumbót. Ugyancsak a listán van még az 1964-es Mary Poppins, az 1982-es ET, a földönkívüli, az 1991-es Hook kapitány, az 1993-as Szabadítsátok ki Willyt, illetve az őrült, fiktív társasjátékról, a Jumanjiról szóló 1995-ös mozi.

A listával kapcsolatban az Into Film vezetője, Paul Reeve arról beszélt: „remélik, ezzel a gyerekeket egy éltre szólóan meg tudják győzni arról, hogy érdemes filmeket nézni”. Az ötven alkotást egyébként egy filmes szakemberekből álló csoport állította össze.

A teljes összeállítást ide kattintva bárki végigböngészheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.