Nem tudni, mikortól lehet jegyet venni Az utolsó Jedikre

A forgalmazó nem mond semmit, a legnagyobb hazai moziüzemeltető pedig hárít.

Földi Bence
2017. 10. 05. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015. október 19-én kezdték el árulni elővételben a jegyeket a Csillagok háborúja hetedik epizódjára, Az ébredő Erőre. Akkor a Cinema City és a budapesti Corvin Mozi online jegyértékesítő rendszere is összeomlott a terhelés hatására. A tavalyi, első önálló Star Wars-film, a Zsivány Egyes esetében jóval később, csak november végén indult el az értékesítés, de a Cinema City rendszere akkor is lehalt.

Mivel közeledik a nyolcadik rész, Az utolsó Jedik december 14-i hazai premierje – amelyen magyar színésznőt is láthatunk majd a vásznon –, szerettük volna megtudni, a rajongók mikortól válthatnak majd jegyet a Rian Johnson által rendezett filmre.

„Sajnos nincs erről infónk, illetve ha lenne, akkor sem mondhatnánk meg :(”

– válaszolta a forgalmazó Forum Hungary lapunk azon kérdésére, mikor indul a jegyértékesítés, illetve mikor érkezik Az utolsó Jedik hosszú előzetese (a pletykák szerint október 9-én, hétfőn, magyar idő szerint feltehetően az már kedd lesz).

A Cinema City Magyarország sem volt sokkal közlékenyebb. Mint írták, tudomást fogunk szerezni róla, amint publikus lesz az információ. Az előzetessel kapcsolatos kérdésünkre pedig úgy reagált a cég marketing- és PR-igazgatója, hogy forduljunk a forgalmazóhoz. Aki persze nem mondott semmit.

Tehát egyelőre nem tudni, mikortól indul a jegyértékesítés. Ám ha úgy számolunk, hogy a korábbi két filmhez hasonló lesz az érdeklődés, és a Cinema City nem fejlesztett az online jegyeladást kiszolgáló gépparkon, akkor feltételezhetjük, hogy a jegyvásárlás ezúttal is okoz majd kellemetlen perceket a Star Wars-rajongóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.