idezojelek

Bálint gazda

Szabó Bálint mozgalmas előélettel dicsekedhet. Először akkor hallottunk róla, amikor belekeveredett egy MSZP-tagtoborzási botrányba.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Pillanatra sem billent ki a járásából Szabó Bálint tüntetésszervező, amikor kiderült: a beharangozott 1800 traktorból és 2200 személyautóból egy megveszekedett darab sem futott be az augusztus 20-i budapesti demonstrációra. (Illetve dehogynem… Négy napra rá egy Kecső József nevű traktoros csak befurikázott – még 20-án indult el, de, mint mondta, menet közben lerobbant.) Szabó szervező régi motoros, nem szokott kétségbeesni, a járművek távollétében is keményen beszólt a kormánynak: „Elég volt a jogtiprásból! Orbán Viktor megvezette a magyar népet! El a kezekkel a gazdáktól, el a kezekkel a traktoroktól!” – harsogta a Dózsa György úti placcon, miközben az ott ácsorgó csalódott tüntetők egyike arra kérte, legalább egy képet mutasson a fővárosba igyekvő traktorokról. (Tovább nem tudta folytatni szegény, mert a szervező hívei elvették tőle a mikrofont.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondom, kemény legénnyel állunk szemben. Bálint gazda mozgalmas előélettel dicsekedhet. Először akkor hallottunk róla, amikor belekeveredett egy MSZP-tagtoborzási botrányba. (Vehemens elvtársai állítólag megerőszakolták.) Neve felbukkant az őszödi Gyurcsány-kabaré körül is, később Botka László szegedi polgármester szilaj kritikusaként olvashattunk róla. Egy ízben – nagy leleplezést ígérve – sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen azonban épp ő maga nem jelent meg. A rendőrség talált rá egy autóút közelében, egy szál alsónadrágban. Állítólag ismeretlenek támadtak rá… Pár hónapja a hazai víziszárnyas-tenyésztőkkel rúgta össze a port mint a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke. Beszélik, valami közvetítőijutalék-svindliben volt ludas. De lehet, hogy kacsa az egész. Ahogyan az az 1800 traktor is.

Borítókép: Szabó Bálint (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.