Három év alatt több mint hétezer vadon élő állatot telepítenek át Afrikában

A zinavei parkba egyebek közt bivalyokat, zsiráfokat, gnúkat, zebrákat és elefántokat költöztetnek.

MTI
2017. 06. 22. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-afrikai székhelyű Peace Parks Foundation bejelentése szerint három év alatt 7500 vadon élő állatot költöztetnek a Zinave Nemzeti Parkba, 500-at egy másik, a polgárháború következményeit már jórészt kiheverő mozambiki nemzeti parkból, a Gorongosából, 6000 állatot a zimbabwei Sango-régióból, további ezer állat pedig a Dél-afrikai Köztársaság különböző pontjairól érkezik.

A zinavei parkba egyebek közt bivalyokat, zsiráfokat, gnúkat, zebrákat és elefántokat telepítenek. A nemzeti park újjáélesztésének kezdeményezői abban reménykednek, hogy sikerül majd szafarira csábítani a parkba a népszerű tengerparti üdülőhely, Vilanculos térségében nyaraló turistákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.