Szerinted sikeresen átmentél volna az idei érettségin?

Bár az érettségi szezon írásbeli része egészen május végéig tart, tekintve, hogy idén csak különleges esetekben tartanak szóbeliket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a diákok már túl vannak a nehezén. Készítettünk egy kvízt a feladatokból – vegyesen válogattunk, de ne aggódj, az idegen nyelveket kihagytuk. Hogy sikerült volna? – írja a UniLife.

Forrás: unilife.hu2021. 05. 19. 19:40
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén érettségizők legjobb barátja egyértelműen a SuliLife.hu. Legyen szó felkészülésről, megoldásokról, segédletekről, információkról, A-Z-ig minden megtalálható az oldalon. Mielőtt lecsekkoljuk, hogyan szerepeltél volna, lássuk, milyen volt visszhangja az idei vizsgáknak!

A tavalyi érettségi sem volt mindennapi, ugyanis 80 ezer diák vizsgázott itthon egy kirobbanó világjárvány kellős közepén. Azonban egy év eltelt, és sajnos nem javult a helyzet. Sőt... Míg az előző évben vizsgázóknak csupán fél évet kellett távoktatásban tölteniük, addig a mostani végzősöknek már egy teljes tanév ilyen formában telt el.

A magyar nem volt extra

A SuliLife szaktanára szerint a magyar feladatsor hasonló nehézségű volt, mint az előző években. Nem igazán érte váratlan kihívás az érettségizőket: Mikszáth Kálmán novellájának elemzése, illetve Tóth Árpád és Arany János versének összehasonlítása között választhattak. Itt megnézheted, melyiket választották többen.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Matek, a rémálom

Azzal nem mondunk újat, hogy a legtöbb diák a matek érettségitől parázik leginkább. Online oktatás idején azonban hatványozottan igaz ez az állítás. Márton Viktor, a matek és a TikTok magyar királya (és nem mellesleg a SuliLife szakértője) szerint a feladatok nem voltak meglepőek, azonban azok megfogalmazása annál inkább. Ez, illetve az otthon tanulás lehetett az oka, hogy sokakat kiakasztott az idei vizsga.

A történelem sem volt egyszerű

De azért mégiscsak könnyebb volt a mateknál. Péter Dávid történelem szakos tanár szerint nagyon jól összeállított, változatos feladatsort kaptak a diákok. A rendelkezésre álló 180 perc elég is volt a megoldásra, a feladatok szövegét és az instrukciókat azonban nagyon el kellett olvasni. A vélemények megoszlottak, többen a „tippmix” jelzővel illették az első részt.

English / Deutsch

Mire eljutottunk az angol és német érettségikhez, már mindent láttak, átéltek a tanulók. Talán kicsit unfair lett volna, ha még itt is nyakon öntik őket a legnehezebb feladatokkal. Angolból és németből is átlagosak voltak az idei feladatsorok.

Az eredeti cikket és a kvízt IDE KATTINTVA érheted el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.