Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A tankerület fellép a politizáló tanárok ellen

A szülő nincs teljesen kiszolgáltatva az agymosást végző tanároknak, mert egy pedagógus jogellenes tevékenysége miatt panaszt tehet az illetékes tankerületi központnak.

Somogyi János
2019. 04. 10. 11:00
Felülvizsgálják a pedagógus-előmeneteli rendszert és a nevelőmunkát közvetlenül segítők bérét Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondja a 8. osztályos gyerek, hogy Dani bá, a történelemtanár az antiszemitizmusról beszélt egész órán, megemlítve, hogy személy szerint maga is zsidó, és a jobb megértés érdekében példaként Soros György származását hozta fel, közölve, hogy aki Soros Györgyről rosszat mond, az antiszemita. Ezzel leantiszemitázta a fél országot, a törvényes magyar kormányt és engem is. Dani bá azonban minden történelemórát arra használ fel, hogy a neki kiszolgáltatott gyerekeknek politikai agitációt folytasson, kifejezetten lélekmérgezés célzattal. Már odáig jutott, hogy az egyik órán az országban dúló diktatúrára tekintettel azt javasolta a kiskorú (!) tanulóknak, hogy aki teheti, vegyen egy minél messzebbre szóló repülőjegyet és végleg hagyja el az országot. Azt is megkérdezte a gyerekektől, hogy otthon szoktak-e politikai kérdésekről beszélgetni, mire az egyik fiú azt mondta, hogy a szülei kedvelik Orbán Viktort. A tanár úr erre gúnyosan felkacagott.

Kevesen tudják, hogy a szülő nincs teljesen kiszolgáltatva az agymosást végző tanároknak, igazgatóknak, mert egy pedagógus jogellenes, munkaköri kötelezettségét sértő tevékenysége miatt panaszt tehet az illetékes tankerületi központnak. Budapesten három ilyen van: az Észak-budapesti, a Belső-pesti és a Közép-pesti Tankerületi Központ. Esetünkben a szülő panaszt is tett a Belső-Pesti Tankerületi Központnál Dani bá jogellenes iskolai politikai ténykedése miatt. A központ megvizsgálta a panaszt, majd arról tájékoztatta a szülőt, hogy az iskola igazgatója felhívta a történelemtanár figyelmét, hogy a tanórákon tartózkodjon a politikai vélemény nyilvánításától. Dani bá pedig ígéretet tett arra, hogy a jövőben jobban fog figyelni arra, hogy pontosabban, precízebben, a gyerekek életkorának megfelelően fogalmazzon.

A szülő nem volt megelégedve a válasszal, és közölte a központtal, hogy a tanár úr ígérete és az igazgató figyelmeztetése semmit sem ér. Dani bá ígérete arcátlan cinizmus, mert a tanár úr egyáltalán nem butaságból vagy figyelmetlenségből beszél ostobaságokat a tanórákon a tantárgy oktatása helyett, amit ezután is háborítatlanul folytathat, de most már a tankerületi központ tudtával. Hozzátéve, hogy így már érthető, miért is virít az iskola bejárata előtti járdaszakaszon (szeptember eleje óta háborítatlanul!) a „civil aktivisták” által odapingált szöveg, miszerint „Nem a Fidesz a főnök a tanteremben”.

Erre éppen Dani bá a cáfolhatatlan élő példa. A tankerületi központ biztosította a szülőt, hogy a tanár úr nem fogja háborítatlanul folytatni a történelemórákon az Orbán-fóbiás propagandájával a gyermekek lélekmérgezését. Erre a tanár úr figyelmét munkáltatóként nyomatékosan felhívták. Biztosították a szülőt, hogy ha mindezek ellenére megismétlődne az eset, akkor „szigorúbb munkáltatói lépéseket fogunk tenni, melyet az érintettnek külön is jeleztünk”.

Kedves szülők! Nincsenek teljesen kiszolgáltatva a bolsevik tudatú pedagógusoknak. Csak szólni kell a tankerületi központnak!

A szerző ügyvéd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.