idezojelek

A túlkompenzáló Gyurcsány

Nincs mese: Gyurcsány a minősíthetetlen viselkedésével a Harvey Weinsteinekkel került egy fiókba #metoo-ragadozóként.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Sokan többféle okot jelöltek meg, miért viselkedhetett valamiféle túlmozgásos, feltűnési viszketegségben szenvedő szexuális ragadozóként Gyurcsány a saját beosztottjával, az új DK-s frakciótaggal, Ráczné Földi Judittal. Hajlunk arra, hogy serkentőszerek hatása alatt állhatott, amikor olyan nagyjelenetet produkált, ami miatt egyesek már azt is megfontolásra érdemesnek tartják, hogy a parlamenti közvetítések korhatárosok legyenek. Pár másodpercig ugyanis nem lehettünk biztosak benne, hogy nem követik-e a hosszú forró ölelést még merészebb manőverek a részéről.

Hála Istennek a DK-vezér egy ponton megállt a demonstrációs előadásban, úgyhogy azok a családanyák, akik éppen elterelgetni készültek csemetéiket a tévékészülékek elől, tartva a folytatástól, mégsem kapcsoltak át jámborabb, puritánabb műsorokat sugárzó csatornára.

Azoknak is lehet jó adag igazsága, akik viselkedési, pszichés zavarokat sejtenek a háttérben. Főként akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy a retardált húzásokra mindig fogékony politikus egyszerűen nem bírja elviselni, ha túl sokáig nem esik szó róla a hazai közéletben. Talán még abban is perverz gyönyörűségét leli, ha az emberek elítélő véleményeket fogalmaznak meg róla vagy szidják, mint a bokrot.
Mégis arra gyanakszunk leginkább, hogy valójában az egykori budapesti amerikai nagykövet, April H. Foley vele kapcsolatos, csípősen ironikus nyilatkozata lökte rá a szexuális túlkapás pályájára. A diplomata ugyanis úgy fogalmazott róla, amikor a baloldali cézár még MSZP–SZDSZ-es miniszterelnök volt: „Teljesen egyértelműen látható, hogy szerelmes Putyinba.” Teljesen egyértelmű azonban: tizenévvel ezelőtt ez már a nem elvakult balbarát nagyközönség számára is feltűnő volt, legfeljebb az emberek nem vontak le ilyen sommás konzekvenciákat. Mi viszont e lap hasábjain mindig emlékeztettünk, hogy Gyurcsány magához képest is gerinctelen pálfordulást hajtott végre az orosz elnökkel kapcsolatban.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt amerikai nagykövet meglátása felszabadító hatású, hiszen nyugati politikus eddig még soha nem fogalmazott meg ilyesmit, bármennyire is nyilvánvaló volt Gyurcsány felfokozott vonzódása Putyinhoz, amivel csodálattal csüggött minden szaván.

April H. Foley az epés megjegyzésével viszont a jelek szerint elintézte, hogy a bukott miniszterelnök – genderpropagálás ide, LMBTQ-imádat oda – mániákusan kompenzálni próbálta, hogy kínos gyanúba keverte őt a hajdani USA-nagykövet. Túlzottan bizonyítani akarhatott a diplomata észrevételét szó szerint vevő Feri főnök, és ennek esett áldozatául a képviselői esküjét letett Ráczné Földi Judit. Gyurcsány ugyanis elképzelhetetlennek tartja, hogy alfahím-szerepét bárki megkérdőjelezze, ebbe az imidzsbe nem fér bele az orosz elnök iránt érzett romantikus rokonszenv. Egyszerűen helyre akarta kalapálni hát a férfiúi hiúságán esett csorbát, ám a színfalhasogató előadásokat előszeretettel preferáló bukott miniszterelnök ezúttal is alaposan túllőtt a célon. Az April H. Foley által meglebegtetett kósza pletykákat vehemensen cáfolandó olyan ellentmondást nem tűrően kapta el a plénum előtt Ráczné Földi Juditot, amilyet a több mint százéves falak még nem láthattak.

Mindeme lélektani motiváció a volt amerikai követ közlése nyomán azért is tűnik valószínűnek, mivel érthetővé teszi, most már miért annyira dühös Putyinra Gyurcsány. Csak csalódott szerelmesek és jó barátok képesek arra, hogy ennyire megforduljanak az érzelmeik, s rajongó rokonszenvből haraggá, sőt gyűlöletté változzanak.

A jelenet visszataszító voltán felül van egy további igen zavaró momentum a túlfűtött parlamenti ölelgetős gratulációban. Valahogy túl gyakorlottak, mondhatni szakavatottak voltak Gyurcsány mozdulatai, ahogy lefogta párttársnőjét. A kívülálló szemlélőnek olyan benyomása lehetett, hogy az erőszak bűvöletében élő potentát – ne feledjük, olyasvalakiről beszélünk, aki kíméletlenül összeveretett mindenkit miniszterelnöksége alatt, aki tiltakozott ellene! – már nem először csinálja ezt az átkaroló, lefogási hadműveletet. Olyan volt az egész, mint egy szektavezér beavatási szertartása, amivel deklarálja, hogy egy (szerinte) alacsonyabb rendű személy, egy nő a fennhatósága alá került. A hatalmukat féltékenyen őrző középkori várurak testtartása lehetett ilyen, akik az első éjszaka jogát még mindig érvényesíteni akarták.

Nincs mese: Gyurcsány a minősíthetetlen viselkedésével a Harvey Weinsteinekkel került egy fiókba #metoo-ragadozóként. 

És ez különösen kínos a szemforgató módon a papíron a nők jogait hangsúlyozó baloldal számára. Leleplező, hogy csupán a momentumos Orosz Anna háborodott fel rajta, gyomrát görcsbe rándítónak nevezve a botrányos gyurcsányi műsort. Gyurcsány persze arra hivatkozik, hogy Ráczné Földi Judittal előre megbeszélték az egész jelenetet. Az érintett megerősítette ezt. De vajon életszerű-e, hogy egy beosztott rögtön megcáfolja a főnökét? Bajosan.

A szélsőbaloldali pártelnök természetesen szokás szerint önzetlen jó cselekedetnek, mellette való kiállásnak hazudja a képviselőnőre tapadását. A végén még kideríti azt is, hogy igazából nőnapi ajándékként alázta meg.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Ráczné Földi Judit (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.