idezojelek

Beteges balos önbojkott

A baloldali ellenzék képviselői­nek harminc százaléka negligálta saját kezdeményezését, ami megdöbbentően magas arány.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Világgazdaság/Fülöp Norbert

Még hogy nincsen semmi, amiben a baloldali ellenzék kitűnne manapság! Nincs a világon ennél igaztalanabb beállítás. Hisz hol, melyik kontinensen vagy akár távoli galaxisban vehetné föl velük bárki a versenyt pofátlanságban? Aki nem hiszi, ne járjon utána, elegendő bőven, ha megnézi az általuk összehívatott rendkívüli parlamenti ülés krónikáját, netán videóját az Országgyűlés honlapján.

 

Képesek voltak arra a világraszóló bravúrra, hogy még a saját maguk által kierőszakolt munkanapra sem mentek be, csak erősen csökkentett létszámban, mondhatni, teljesen hézagosan. Ami viszont tényleg esélyessé teszi őket arra, hogy a Guinness-rekordok könyvébe is bekerüljenek, az az, hogy volt képük mindezek után a polgári kormánypártokat ostorozni amiatt, hogy nem jelentek meg a kvázi füttyszavukra az Országház évszázados ódon falai között a nyár derekán.


A pofátlansági sort Kanász-Nagy Máté az LMP képviseletében nyitotta meg, aki arról értekezett: egyes képviselők nem tisztelik meg a Ház működését azzal, hogy megjelennek, pedig fontos kérdéseket vitathattak volna meg. De nem akart lemaradni tőle a dörgedelmes szavak terén a Momentum magát államférfi besorolásúnak tartó elnöke, Gelencsér Ferenc sem, amikor szintén azokat a képviselőket kárhoztatta, akik nem jelentek meg, ám ő fel is tette a kérdést: miért veszik fel a fizetésüket, ha nem járnak be? Ezen a ponton többen a szívükhöz kaptak, hisz úgy vélték, az ellenzéken belüli hajtépés újabb állomásának lehetnek tanúi, midőn megróják főként a Demokratikus Koalíció képviselőit, amiért elbliccelték az ellenzék által összehozott parlamenti meetinget. Ország-világ láthatta ugyanis, hogy éppen a globalista kiszolgáló ügynökelit ura és parancsolója, Gyurcsány Ferenc hűséges fegyverhordozói sleppje jött el a leghiányosabban a baloldali önképzőkörré alakult parlamenti kiscsoportos foglalkozásra. 

Mi lesz, ha a bukott miniszterelnök, DK-vezér Zeuszként villámokat szór majd ezekre a felelőtlenül merész elemekre, akik nem átallják szóvá tenni a frakciója jelenléti szokásait? Igaz, a Párbeszéd nevű pöttöm párt hattagú képviselőcsoportjából is csupán két aktivistájuk jutott el a padsorokig, de azért mégiscsak felségsértésszámba ment volna ez a vakmerő bírálat. De aztán minden jó, ha a vége jó alapon a gyengébb idegzetűek is megnyugodhattak, mert csak a figyelmetlenebbek nem vették észre nagy izgalmukban, hogy dehogyis szidtak le minden meg nem jelent képviselőt az LMP-s és momentumos kollégák! 

Ugyan már, csupán a kormánypártiakat és a kormánytagokat simfelték, pocskondiázták! A DK-sokat, párbeszédeseket és a többi liberálbaloldali, a saját maguk által szorgalmazott parlamenti ülést bojkottáló politikust egyetlen rossz, félreérthető, kritikus szóval, jelzővel nem illették. De hát akkor hogy van ez? A csőlátásos baloldali sajtó szerint a kormánypártok bojkottálták a rendkívüli országgyűlési ülésnapot, holott igen konkrétan és korrekten megmondták a fideszes és kereszténydemokrata párti képviselők, hogy nem vesznek részt rajta, mivel semmi szükség a svéd NATO-csatlakozás megszavazása miatt nyár közepén a rendkívüli ülésre, amikor ősszel be is van ütemezve a voksolás megejtése.

 

Másként áll a helyzet viszont a baloldali frakciókkal. Nekik kutya kötelességük lett volna a teljes létszámban való megjelenés! Mi módon akarna ez a szedett-vedett nagyképű galeri kormányozni, ha a balsors úgy hozná? Mit mondanának, ha kormányra kerülnének valami fatális szerencsétlenség folytán? Hogy azért nem tudják a kormánytöbbséget biztosítani, mert túl jó volt az idő, és egyszerűen muszáj volt egy jót pancsolni a Balcsiban? Hiszen a DK-frakció végeredményben tényleg ezt mondta, amikor hivalkodóan még ki is tették közösségi oldalaikra a balatoni nyaralásuk képeit, hogy provokatív céllal elhencegjenek vele, milyen jól töltötték egymás társaságában az időt a Balatonon, amikor a T. Házban éppen zajlott az általuk – amúgy totálisan értelmetlenül – összetrombitált rendkívüli ülés.


Egyáltalán nem olyan vicces, kópés dolog ez, mivel jelentős részben éppen a legnagyobb szájú képviselők sunnyogták el a munkát. A 15 tagú DK-frakcióból a hét bojkottáló a főnökön, Gyurcsány Ferencen kívül Kálmán Olga, Vadai Ágnes, Arató Gergely, Varga Zoltán, Komáromi Zoltán, Hegedűs Andrea és Oláh Lajos, a Párbeszédből pedig többek között éppen a leghangosabb képviselő, Szabó Tímea döntött úgy, hogy nagy ívben tesz a számukra papíron fontos ülésre.


Összességében elmondható: a baloldali ellenzék képviselői­nek harminc százaléka negligálta, bojkottálta saját kezdeményezését, ami megdöbbentően magas arány. Kíváncsiak lennénk, hogyan jellemezné ezt az abszurd helyzetet maga Szabó Tímea, aki a stigmatizáló szavak egész hadát szereti rikoltozva ellenfeleire szórni. Úgy gondoljuk, a Párbeszéd exelnöke most egyáltalán nem túlozna, ha egyik kedves jelzőjét, a „beteges”-t saját magukra alkalmazná.

Borítókép: DK-s aktivisták zászlókkal (Fotó: Világgazdaság/Fülöp Norbert)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.